Шахрай ошукав 69-річного чоловіка з Тернопільщини на 460 тис. грн

Шахрай ошукав 69-річного чоловіка з Тернопільщини на 460 тис. грн

У Тернополі 69-річний чоловік перейшов за фішинговим посиланням та втратив всі гроші, які мав на рахунках.

Про це повідомляє поліція Тернопільської області. 

Відомо, що тернополянин сподівався отримати фінансову допомогу від благодійного фонду, а натомість втратив усі заощадження.

За словами 69-річного потерпілого, в одній із соціальних мереж побачив оголошення про надання виплат від благодійного фонду "Допомога UA". Аби її отримати необхідно було перейти на сайт та зазначити реквізити банківської картки, що чоловік і зробив. Опісля, з усіх рахунків невідомі зняли гроші, мова йде про суму в понад 460 тисяч гривень.

Слідчі Тернопільського районного управління поліції за фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження.

Правоохоронці нагадують про основні правила безпеки, щоб уникнути шахрайської пастки:

  • користуйтеся інформацією лише з офіційних джерел (перевіряйте правдивість меседжа на урядових вебсайтах, за номерами "гарячих ліній");
  • не переходьте за фіктивними посиланнями (якщо все ж таки потрібно перейти на ресурс організації, адресу якої ви отримали, то краще введіть у пошуковій системі назву необхідного сайту і лише тоді переходьте на вебсайт (посилання має бути без позначки "реклама")
  • не вводьте реквізити платіжних карток та облікові дані онлайн-банкінгу не незнайомих та підозрілих сайтах;
  • нікому не повідомляйте PIN-код до картки, три цифри на звороті, одноразові паролі, що надходять в SMS-повідомленнях та сповіщеннях від банків та мобільних операторів.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію "102".

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Кіберполіція викрила зловмисника на псевдопродажі військової амуніції (відео) Кіберполіція викрила зловмисника на псевдопродажі військової амуніції (відео)
Схему Інтернет-шахрайства викрили кіберполіцейські Тернопільщини спільно зі слідчими Тернопільського районного управління поліції.
Loading...
Load next