Сирський після поїздки на схід: Ситуація складна, по всіх напрямках наступу росіян ідуть бої

Сирський після поїздки на схід: Ситуація складна, по всіх напрямках наступу росіян ідуть бої

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський здійснив робочу поїздку до бригад, які воюють на Харківському й Торецькому напрямках, та обговорив із командирами їхніх підрозділів шляхи підвищення стійкості оборони.

Про це Сирський повідомив у Фейсбуці.

Протягом трьох діб працював на Східному фронті, в бригадах, які тримають оборону на Харківському та Торецькому напрямках, – зазначив він.

За даними головнокомандувача, російські війська продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, кидаючи у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. Загарбники намагаються прорвати оборону на напрямку Желанного, Новогродівки та Покровська.

На Куп‘янському напрямку в районі Піщаного, Стельмахівки та Макіївки тривають запеклі бої, але Сили оборони тримають свої позиції.

Складна ситуація склалася на Сіверському напрямку. Армія РФ там активно застосовує артилерію, проводить штурми, але успіху не має.

Жорсткі бої йдуть також у районі каналу на підступах до Часового Яру – без зміни позицій сторін.

Російські війська продовжують штурмувати позиції Сил оборони у районах Нью Йорка, Південного та Залізного.

На Харківському напрямку йдуть бої у районі Глибокого та Вовчанська. Загарбники успіху не мають, зазнають істотних втрат.

По всіх напрямках наступу російської армії тривають бойові дії різної інтенсивності. Подекуди ворог ціною великих втрат має незначний успіх.

Сирський наголосив, що під час активних бойових дій тактичні позиції військ можуть змінюватися кілька разів протягом доби. Станом на зараз, за його словами, суттєвих змін не відбулося.

Водночас Військова служба правопорядку спільно з Національною поліцією та Службою безпеки України проводять контрдиверсійні дії. За інформацією Сирського, наразі їхні підрозділи виявляють та знешкоджують диверсійні групи росіян у районах міської забудови на Торецькому напрямку.

Основні завдання моєї роботи у бригадах полягають у вивченні обстановки безпосередньо в районах бойових дій, аналізі ефективності виконання бойових завдань, вирішенні проблемних питаннь забезпечення підрозділів боєприпасами, БПЛА, засобами РЕБ та наданні допомоги командирам в організації бойових дій, – пояснив головнокомандувач.

Він підкреслив, що, попри складну обстановку, українські захисники продовжують нищити ворога й утримувати займані позиції та рубежі.

Також Сирський висловив вдячність солдатам, сержантам й офіцерам за мужність і хоробрість у захисті України.

Нагадаємо, СБУ затримала священника УПЦ МП, який готував удар по ешелонах ЗСУ на Харківщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next