Із небезпечних територій Харківщини вже евакуювали 144 дитини

Із небезпечних територій Харківщини вже евакуювали 144 дитини

З прифронтових і прикордонних територій Харківщини вже евакуйовано 144 дитини, ще 42 потребують евакуації.

Про це йшлося на брифінгу в Офіційному Медіацентрі Харківської ОВА, передає пресслужба обладміністрації.

Евакуації підлягають 186 дітей із прифронтових та прикордонних населених пунктів, із них 144 дитини з їх батьками або опікунами вже евакуйовані до більш безпечних районів області. Потребують евакуації ще 42 дитини з Золочівської та Вовчанської тергромад, - йдеться у повідомленні.

Загалом, як зазначалося на брифінгу за участі директора Департаменту цивільного захисту ХОВА Івана Сокола, голови правління БО «Координаційний гуманітарний центр» Євгена Коляди та начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП в Харківській області Артемія Коновалова, від 2 вересня 2022 року з деокупованих територій було евакуйовано понад 44 тисячі людей. З них - 5177 дітей та 1246 осіб з інвалідністю.

Харківською ОВА спільно з волонтерськими організаціями та правоохоронцями здійснюються заходи щодо евакуації цивільного населення до інших регіонів України - Закарпатської, Тернопільської та Кіровоградської областей. Для проведення евакуаційних заходів залучено близько 24 волонтерських організацій. Нині за допомогою волонтерів проводиться евакуація з Липецької, Циркунівської, Дергачівської, Золочівської, Старосалтівської, Вовчанської громад та з Куп’янського району. Від початку року з боку благодійного сектору було евакуйовано 5835 осіб. Після ускладнення ситуації на Вовчанському напрямку від 10 травня евакуйовано понад 4800 осіб.

Нагадаємо, Застосунок «Армія+» менш ніж за добу завантажили 20 тисяч разів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next