У Білорусі пригрозили закриттям українського посольства, якщо там не запобігатимуть «провокаціям»

У Білорусі пригрозили закриттям українського посольства, якщо там не запобігатимуть «провокаціям»

Тимчасову повірену у справах України в Білорусі Ольгу Тимуш викликали в білоруське міністерство закордонних справ. Їй передали ноту щодо порушення кордону Білорусі, яке начебто здійснили українські безпілотники.

Про це йдеться в заяві білоруського МЗС.

Українській дипломатці висловили «рішучий протест» проти порушення державного кордону, до якого напередодні начебто вдалася Україна. У неї вимагали вжити заходів для запобігання «таких інцидентів, які можуть призвести до подальшої ескалації».

Тимуш також попередили, що білоруська сторона «залишає за собою право зробити кроки у відповідь для захисту своєї території». Зокрема, там пригрозили закриттям посольства України, якщо воно не зможе запобігати «провокаціям».

Особливо було зазначено, що якщо дипломатичне представництво України в Білорусі не зможе впливати на запобігання таким провокаціям, білоруська сторона поставить питання про доцільність його подальшої присутності у Мінську, — йдеться в заяві.

Нагадаємо, Польща закупить у США ракети класу «повітря-повітря»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото) Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото)
У Києві біля огорожі посольства Білорусі затримали активіста Петра Маркелова, який намагався перекинути на територію установи мішок із гноєм.
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
Loading...
Load next