Британія запустила у космос перший власний військовий супутник

Британія запустила у космос перший власний військовий супутник

Британський супутник під назвою Tyche для підтримки військових операцій був успішно запущений у космос минулої ночі.

Про це повідомили на сайті британського уряду.

Це перший супутник Космічного командування Великої Британії, який може робити денні знімки і відеозаписи земної поверхні.  Він посилить можливості Великої Британії у сфері розвідки, спостереження та рекогносцировки (ISR).  

Tyche був запущений з Ванденбергської бази космічних сил, штат Каліфорнія, компанією SpaceX на ракеті багаторазового використання Falcon 9 в рамках місії «Transporter 11».

Як показала війна в Україні, використання космосу має вирішальне значення для військових операцій. Tyche є першим супутником, який буде запущено в рамках космічної програми розвідки і спостереження Міністерства оборони, що передбачає створення сузір'я супутників і допоміжних наземних систем до 2031 року, - йдеться у повідомленні.   

В уряді заявили, що ці супутники, крім підтримки військових операцій, сприятимуть виконанню інших урядових завдань, включаючи моніторинг стихійних лих, розробку картографічної інформації, моніторинг навколишнього середовища і відстеження наслідків зміни клімату в усьому світі.  

Супутник Tyche спроєктований і розроблений у Великій Британії вартістю 22 мільйони фунтів стерлінгів, в рамках контракту укладеного компанією Defence Equipment&Support з компанією Surrey Satellites Technology Limited (SSTL), він є першим супутником, який повністю належить Міністерству оборони.

SSTL отримала перші сигнали від Tyche, який за розміром можна порівняти з пральною машиною, через кілька годин після зльоту, що підтвердило успішний запуск. Tyche працюватиме на низькій навколоземній орбіті протягом п'яти років, і оперативно надаватиме космічні знімки на підтримку Збройних сил Великої Британії.  

Нагадаємо, Міністр оборони Латвії про події у Курській області: Війна повернулася додому

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В українського супутника "Січ-2-1" технічні проблеми на орбіті: що сталося В українського супутника "Січ-2-1" технічні проблеми на орбіті: що сталося
Український супутник запустили на розрахункову орбіту 3 січня.
Loading...
Load next