Іран використовував ChatGPT для таємної операції впливу на вибори в США ‒ OpenAI

Іран використовував ChatGPT для таємної операції впливу на вибори в США ‒ OpenAI

Компанія OpenAI заявила про зрив таємної операції впливу Ірану, для якої використовували її віртуального помічника з генеративним штучним інтелектом ChatGPT.

Про це йдеться в релізі OpenAI.

Компанія стверджує, що виявила та знищила групу акаунтів ChatGPT, які генерували вміст для таємної операції впливу Ірану Storm-2035. Ця група є частиною ширшої кампанії, яка працює принаймні з 2020 року. Вона включає понад десяток «новинних сайтів», націлених на франко-, іспано-, арабсько- та англомовну аудиторію.

OpenAI викрив, що іранська мережа використовувала ChatGPT для створення контенту на теми кандидатів у президенти США, який потім поширювали у соцмережах. Хоча, здається, значного залучення аудиторії не змогла досягти. Більшість знайдених публікацій у соцмережах отримали мало або взагалі не отримали лайків, розповсюджень чи коментарів.

ChatGPT використовували як для створення довгих статей, так і коротших коментарів у соціальних мережах англійською та іспанською мовами.

OpenAI заборонив викритим акаунтам користуватися його послугами, а також передав інформацію уряду США, передвиборчим кампаніям та іншим зацікавленим сторонам.

Нагадаємо, Наступ України на Курщині зірвав таємні переговори щодо часткового припинення вогню ‒ WP

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Комп'ютер, натхненний мозком — учені створюють чип із функціями штучного інтелекту Комп'ютер, натхненний мозком — учені створюють чип із функціями штучного інтелекту
Пристрій пройшов більше мільйона циклів перепрограмування, але все ще показує високу надійність і може бути використаний у напівпровідниковій промисловості.
Loading...
Load next