Двоє місцевих депутатів подали декларації з недостовірними даними на 23 млн гривень — НАЗК

Двоє місцевих депутатів подали декларації з недостовірними даними на 23 млн гривень — НАЗК

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) виявили недостовірні відомості у деклараціях депутатів з Миргорода Полтавської області та Кропивницького на майже 23 млн гривень.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Так, за даними НАЗК, депутат Кропивницької міської ради, ім’я якого не називають, у декларації за 2022 рік не вказав про отримання поворотної фінансової допомоги у розмірі 500 тисяч доларів (18,2 млн гривень). Ці гроші надійшли йому на рахунок в іноземній банківській установі.

Водночас депутат Миргородської міської ради у декларації за 2021 рік не зазначив або зазначив недостовірно дані про 17 земельних ділянок у Миргородському районі. Крім того, він не вказав транспортний засіб та залишки коштів на банківських рахунках, відкритих на його ім’я, а також приховав разові видатки на понад 1 млн гривень.

Загалом НАЗК зазначає, що декларант не вказав відомості на понад 4,5 млн гривень.

У НАЗК додали, що Національна поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України.

Це карається штрафом від 68 000 до 85 000 гривень або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, В Угорщині прокоментували наступ ЗСУ на Курську область

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів (відео) НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів (відео)
Як зазначають, перевірка декларації Іллі Киви розпочалася ще у серпні цього року.
Квартира, три фірми та кредит: у НАЗК повідомили про порушення у декларації нардепа Камельчука Квартира, три фірми та кредит: у НАЗК повідомили про порушення у декларації нардепа Камельчука
Зазначається, що Камельчук задекларував купівлю 4,1 біткоіна протягом 2020 року за 651 280 грн.
Loading...
Load next