Мавпяча віспа: у Таїланді підтвердили перший в Азії випадок нового штаму

Мавпяча віспа: у Таїланді підтвердили перший в Азії випадок нового штаму

Таїланд став першою країною в Азії, де виявили новий небезпечний штам mpox Clade Ib вірусу мавпячої віспи, який поширюється світом після спалаху захворюваності в Африці.

Про це повідомляє Bangkok Post.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я країни, пацієнтом, чий тест на штам Clade Ib виявився позитивним, є 66-річний європеєць, який прибув до Бангкока минулого тижня з Африки, котрого госпіталізували з симптомами мавпячої віспи 15 серпня.

Медики також встановили 43 особи, які близько контактували з хворим, і на 21 день помістили їх під нагляд. Якщо впродовж цього періоду у когось із них з’явиться лихоманка, висип чи збільшаться лімфатичні вузли, таку людину госпіталізують до лікарні.

Як зазначається, Таїланд, який залежить від туризму, посилив заходи спостереження та перевірки на всіх пунктах в’їзду у країну. Також країна зобов’язує усіх мандрівників із 42-х країн, де зафіксовано спалах мавпячої віспи, перед поїздкою до Таїланду реєструватися в спеціальному онлайн-додатку МОЗ та проходити медичне обстеження після прибуття.

Відомо, що наразі новий небезпечний штам вірусу mpox Clade Ib поширюється в кількох африканських країнах і, як повідомляється, вбив понад 500 людей у ​​Демократичній Республіці Конго.

Повідомляється, що цього року країна фіксує стрибок туристичних поїздок, кількість яких на середину серпня збільшилась на 33% - до понад 22,5 мільйонів порівняно з тим самим періодом минулого року.

Нагадаємо, Споживання електрики в Україні знизилося - Укренерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Як в Україні виявлятимуть штам "Омікрон" - пояснення МОЗ Як в Україні виявлятимуть штам "Омікрон" - пояснення МОЗ
У Міністерстві зазначили, що немає жодних даних, які б стверджували, що вакцина від COVID-19 не ефективна проти штаму "Омікрон".
У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон" У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "омікрон" і кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння.
Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону" Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону"
Штам вірусу SARS-CoV-2 «Омікрон» був вперше виявлений у Південно-Африканській Республіці.
Loading...
Load next