У Раді створили групу для покращення умов ведення бізнесу в оборонній галузі

У Раді створили групу для покращення умов ведення бізнесу в оборонній галузі

У Верховній Раді України створили робочу групу, яка працюватиме над законодавством та покращенням умов ведення бізнесу в оборонній галузі.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Ця група працюватиме на базі тимчасової спеціальної комісії із захисту інвесторів. За відповідне рішення народні депутати одностайно проголосували під час чергового засідання парламентської ТСК.

Як зазначила голова спецкомісії Галина Янченко, під час війни значно зросла зацікавленість інвесторів у трьох ключових секторах: оборонка, енергетика та будівництво.

Оборонна галузь привертає найбільше інвестицій, однак вона залишається найбільш зарегульованою, що стримує їхній повноцінний розвиток. Через це мільярди потенційних інвестицій в український оборонно-промисловий комплекс (ОПК) перебувають у підвішеному стані. Інвестори готові вкладати кошти, проте існуючі законодавчі та регуляторні обмеження змушують їх займати вичікувальну позицію, – пояснила народна депутатка.

За її словами, для зміни ситуації необхідні як точкові, так і глобальні рішення на законодавчому та підзаконному рівнях.

Саме для цього під час засідання Тимчасової спеціальної комісії (ТСК) з захисту прав інвесторів було створено робочу групу. Група працюватиме над спрощенням умов для роботи приватних оборонних підприємств і залучення інвестицій в оборонну галузь, – сказала Янченко і запросила експертів, які мають ідеї щодо полегшення роботи оборонних підприємств та прискорення інвестування в сектор, долучатися до команди.

Нагадаємо, В Україні цьогоріч відкрилося 18 тисяч компаній

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют "Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют
Ляшко зізнався, що бізнесом займається без задоволення, оскільки саме політика – це його життя.
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
Loading...
Load next