Реструктуризація боргу: Україна призупиняє виплати за єврооблігаціями

Реструктуризація боргу: Україна призупиняє виплати за єврооблігаціями

Кабінет Міністрів постановив із 1 вересня 2024 року тимчасово зупинити здійснення платежів за облігаціями зовнішніх державних позик 2015 року у зв'язку із здійсненням угоди з реструктуризації боргу.

Відповідну постанову уряду №977 від 27 серпня оприлюднено на Урядовому порталі.

У зв’язку із здійсненням правочинів з державним боргом за облігаціями зовнішніх державних позик 2015 року четвертої - дев’ятої серій тимчасово зупинити з 1 вересня 2024 року здійснення платежів за відповідними борговими зобов’язаннями держави... - ідеться в повідомленні.

Крім того, Кабмін постановив тимчасово призупинити з 3 вересня 2024 року платежі за борговими зобов’язаннями держави за кредитами від Cargill Financial Services International, Inc., сума яких, за даними Міністерства фінансів, на кінець липня становила $703,7 млн, а з 9 листопада 2024 року - платежі за гарантійними зобов’язаннями держави щодо боргових зобов’язань за облігаціями ПрАТ “Національна енергетична компанія “Укренерго”, випущеними у 2021 році на $825 млн.

Із 31 травня 2025 року тимчасово призупиняються платежі за зобов’язаннями за державними деривативами 2015 року (ВВП-варанти) на термін до проведення операції (правочину) з ними.

Нагадаємо, В Україні представили державну стратегію щодо житла для ВПО до 2027 року

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави
Фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які зазнали фінансових втрат внаслідок введення "червоної карантинної зони" у їхньому регіоні, вже почали отримувати 8 тисяч гривень допомоги.
В Україні цього року середній розмір лікарняного зріс на 16% В Україні цього року середній розмір лікарняного зріс на 16%
Середній добовий розмір лікарняного у січні-березні 2021 року становив на 16% більше аніж у той же періоду минулого року.
Loading...
Load next