Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави

Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави
Фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які зазнали фінансових втрат внаслідок введення "червоної карантинної зони" у їхньому регіоні, вже почали отримувати 8 тисяч гривень допомоги.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко зазначають у Міністерстві економіки. Зокрема перші 200 мільйонів гривень вже пішли на виплати “карантинної” допомоги для українських ФОПів та найманих працівників.

"Станом на 28 квітня понад 300 тис. підприємців та найманих працівників, діяльність яких була призупинена через посилення карантинних обмежень, вже подали заявки на отримання допомоги від держави у розмірі 8 тисяч гривень. Крім того, перші виплати вже спрямовані на рахунки заявників", - йдеться у повідомленні державної установи.

Зазначимо, що фізичні особи-підприємці та працівники, які подали заявки у перші дні роботи фінансової програми, вже починають отримувати допомогу: "Перші 200 млн гривень вже пішли на виплати і далі процес буде ритмічним".

Також міністр Петрашко зазначив, що при необхідності на програму допомоги будуть передбачені додаткові кошти, адже програма буде доступна впродовж 2021 року для всіх областей, які потрапляють до "червоної" зони.

Нагадаємо, що заявку на виплату карантинних коштів подали близько 260 тисяч людей, у зв'язку із цим на них виділили відповідну допомогу у розмірі 1,4 мільйона гривень. Однак міністерка соціальної політики Марина Лазебна нещодавно розповіла, що спершу виплати будуть виплачували тим людям, які подали заявку першими, бізнес яких підпав під карантинні обмеження.

Читайте також
Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень
Кабмін увалив законопроєкт "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо збільшення розміру фінансової допомоги при народженні дитини. Зокрема із 1 січня 2022 року виплати збільшать до 50 тисяч гривень.
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Loading...
Load next