Фінляндія зробила крок до заборони росіянам купувати нерухомість

Фінляндія зробила крок до заборони росіянам купувати нерухомість

Фінляндія планує заборонити деяким іноземним громадянам купувати нерухомість у країні через безпекові занепокоєння, пов'язані з Росією.

Про це повідомляє Bloomberg.

Міністр оборони Антті Хакканен у понеділок представив пропозицію заборонити росіянам здійснювати будь-які придбання у Фінляндії, яка має найдовший сухопутний кордон з РФ. Очікується, що законопроєкт буде поданий до парламенту до кінця року.

Це через агресивну війну, яку веде Росія, і оцінку, зроблену щодо неї, - сказав Хакканен журналістам у Гельсінкі, додавши, що пропозиція прямо не називатиме сусідню країну.

Закон поширюватиметься на громадян країн, чия батьківщина «порушила територіальну цілісність, суверенітет і незалежність іншої держави і може загрожувати безпеці Фінляндії». Заборона також стосуватиметься юридичних осіб, які «мають місцезнаходження на території такої держави або перебувають у власності чи під впливом громадянина чи юридичної особи такої держави», йдеться в заяві.

Уряд також розгляне можливість «більш ефективної» експропріації та нагляду за активами, що мають «центральне значення для безпеки суспільства і безпеки постачання», йдеться в заяві.

Фінляндія вже ухвалила закон, який дозволяє державі втручатися з міркувань національної безпеки в операції з нерухомістю до того, як вони відбудуться, і згодом заблокувала низку покупок, таких як продаж колишнього будинку для літніх людей на заході країни поблизу військового об'єкта.

Упродовж багатьох років у Фінляндії з'являлися численні повідомлення про підозрілі об'єкти нерухомості, деякі з яких містили укріплення з вертолітними майданчиками, збиткові готелі, що тримаються на плаву завдяки власникам, пов'язаним з Росією, а також покупки в місцях, розташованих поблизу об'єктів критичної інфраструктури.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру трьом спільникам нардепа, який втік з України до Молдови

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next