Міноборони допустило до постачання у ЗСУ український БТР «Хорунжий»

Міноборони допустило до постачання у ЗСУ український БТР «Хорунжий»

Міністерство оборони кодифікувало та допустило до постачання для української армії вітчизняний бронетранспортер — «Хорунжий».

Про це повідомили у відомстві.

Цей бронетранспортер є глибокою модернізацією радянського БТР-60. Так, корпус нової української машини виготовлений із фінської сталі, що покращило її балістичний захист без збільшення маси. Також корпус захищений по периметру від куль калібру 7,62 мм зі сталевим сердечником. Лобова броня «Хорунжого» витримує постріли крупнокаліберного кулемета з відстані 10 метрів.

У бронетранспортері також покращили днище та встановили спеціальні протимінні сидіння. Це дає змогу вберегти десант від наслідків підриву вибухівки, еквівалентної 6 кг тротилу.

У новому бронетранспортері також замінили двигун — тепер він оснащений дизельним мотором потужністю 330 кінських сил, що дає йому змогу розганятися до 80 км/год, а місткість паливних баків забезпечує запас ходу в понад пів тисячі кілометрів.

У новому БТР встановлена сучасна електроніка, камери відеоогляду, система кондиціонування й автономний генератор, що дає бронемашині змогу функціонувати за вимкненого двигуна. З озброєння новий український бронетранспортер має бойовий модуль з кулеметом калібру 14,5 мм, або гарматою калібру 30х113 мм, — заявили у Міноборони.

Новий БТР також може вироблятися в кількох варіаціях: лінійний бронетранспортер, транспортувальник особового складу, санітарно-евакуаційна, ремонтно-евакуаційна, командно-штабна і самохідна мінометна машини.

Нагадаємо, На ТОТ Херсонщини окупанти проводять рейди у 15-кілометровій "зоні відчуження", - Спротив

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next