У Норвегії знову заявили про зростання ризику диверсій з боку Росії

У Норвегії знову заявили про зростання ризику диверсій з боку Росії

Глава Служби зовнішньої розвідки Норвегії, віце-адмірал Нільс Андреас Стенсоенес, заявив, що Росія стала більш схильною до диверсій на критичній інфраструктурі, у тому числі на об'єктах нафтової та газової галузі, ніж рік тому.

Про це повідомляє Reuters.

Голова Служби зовнішньої розвідки Норвегії заявив, що це пов'язано з тим, що Москва намагається протистояти західній підтримці України, стаючи сміливішою у своїх діях.

Рівень ризику змінився. Ми вважаємо, що диверсія більш імовірна, і спостерігаємо акти саботажу в Європі, що свідчить про просування Росії в цьому напрямку, ‒ заяви Стенсоенес в інтерв'ю Reuters на енергетичній конференції в Ставангері.

Також у виданні додають, що Норвегія, як найбільший постачальник газу до Європи та значний експортер нафти, перебуває під постійною загрозою через підвищений ризик російських диверсій. І хоча Стенсоенес не надав конкретних подробиць щодо цих загроз, він підкреслив, що Росія, ставши "державою-ізгоєм", готова здійснювати більш ризиковані дії, хоча намагається уникати прямої конфронтації з НАТО.

Відомо, що Росія продовжує відкидати такі звинувачення, називаючи їх нібито "залякуваннями" Заходу.

Нагадаємо, Командував ракетним ударом по Охматдиту: російському генералу повідомлено про підозру

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next