Знущання над неповнолітнім на Полтавщині: Лубінець заявив про ймовірні порушення при розгляді справи

Знущання над неповнолітнім на Полтавщині: Лубінець заявив про ймовірні порушення при розгляді справи

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець зауважив, що має сумніви стосовно справедливого судового розгляду у справі про сексуальне насильство над хлопчиком на Полтавщині.

Про це він повідомив у соцмережі.

Як тільки я отримав інформацію про несвоєчасне внесення відомостей до ЄРДР за побиття і сексуальне насильство над неповнолітнім, то відразу дав доручення моєму Представнику у Полтавській області Владиславу Носенку ознайомитися з матеріалами справ про адмінправопорушення у Котелевському районному суді, де розглядалося невиконання батьками кривдників обов'язків щодо виховання дітей, ‒ заявив Лубінець.

Також він додав, що лише після набуття цією подією суспільного резонансу, а також, зокрема й внаслідок вжитих нашою інституцією, прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції, до яких попередньо зверталися батьки потерпілого. Йдеться про правоохоронців із Котельви. Щодо них дисциплінарна комісія нині проводить службове розслідування.

Наказом ГУНП Полтавщини від виконання службових обов’язків на період службового розслідування відсторонені:

  • начальник сектору поліцейської діяльності у селищі Котельва,
  • його заступник,
  • інспектор ювенальної превенції,
  • заступник начальника поліції Зінькова, який на момент виявлення злочину виконував обов’язки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві.

Для встановлення всіх обставин, мій Представник у Полтавській області здійснив візит до суду та ознайомився з матеріалами судових справ, у результаті чого виявив низку обставин, які наразі можуть вказувати на наявність підстав для звернення с дисциплінарними скаргами до Вищої ради правосуддя під час розгляду яких буде надана належна правова оцінка діям судів, ‒ додав він.

Нагадаємо, У Смілі на Черкащині побили ветерана: поліція розпочала кримінальне провадження

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Я можу стати на коліна": компанія школярів на Київщині співала гімн Росії (відео) "Я можу стати на коліна": компанія школярів на Київщині співала гімн Росії (відео)
У мережі замість схвалення однолітків провокатори отримали коментарі з критикою. Після розголосу фігуранти скандалу змушені були вибачатися на камеру.
В Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік В Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік
Із початку року в Україні зафіксовано 126 випадків суїцидів серед дітей та підлітків, при цьому за увесь 2020 рік зареєстровано 123 підліткових самогубства.
Loading...
Load next