РФ за час повномасштабної війни скоїла близько 600 злочинів проти журналістів в Україні

РФ за час повномасштабної війни скоїла близько 600 злочинів проти журналістів в Україні

За час повномасштабного вторгнення Росія скоїла близько 600 злочинів проти журналістів і медіа в Україні.

Про це повідомив Офіс омбудсмена України.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і президент американської медіакорпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Стівен Капус обговорили питання звільнення незаконно утримуваних Росією українських журналістів.

За час повномасштабного вторгнення Росія скоїла близько 600 злочинів проти журналістів і медіа в Україні, зокрема це незаконні затримання і викрадення представників медіа, ‒ йдеться в повідомленні.

Одним із незаконно засуджених у РФ є український журналіст Радіо Свобода Владислав Єсипенко, якого затримали й засудили за сфабрикованою справою у тимчасово окупованому Криму. Під час зустрічі Лубінець і Капус обговорені питання звільнення незаконно утримуваних Росією українських журналістів та способи тиску на РФ через міжнародну спільноту.

Нагадаємо, На Дніпропетровщині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next