В Україні хочуть запустити Службу супроводу військових та їхніх родин – як це працюватиме?

В Україні хочуть запустити Службу супроводу військових та їхніх родин – як це працюватиме?

Кабінет Міністрів України пропонує створити Службу супроводу, яка допомагатиме військовим, поліцейським, рятувальникам та їхнім родинам отримувати державні послуги. Вона діятиме у всіх військових частинах, закладах освіти та охорони здоров’я у складі Збройних сил. Відповідний законопроєкт вже направили до Верховної Ради – його проаналізували у Центрі спільних дій.

За задумом Кабміну, Служба супроводу надаватиме підтримку пораненим військовим та їхнім родинам. Зокрема, працівники допомагатимуть під час проходження медичних комісій – військово-лікарської (ВЛК) та медико-соціальної експертної (МСЕК). Також вони сприятимуть в оформленні документів для отримання пільг. При завершенні служби, Служба супроводу допомагатиме військовим у цьому процесі.

Працівники служби підтримуватимуть зв’язок із лікарями та родинами військових, які перебувають у лікарнях. Вони також надаватимуть допомогу родинам загиблих, зниклих безвісти або полонених військовослужбовців: сприятимуть в отриманні пільг та поверненні особистих речей полонених чи зниклих.

У Центрі спільних дій зазначають, що служба покращить комунікацію між державою та родинами військових.

Вперше до сфери підтримки потрапляють не лише чинні військовослужбовці та поліцейські, але і їхні родини. Це важливо, адже саме родини часто потребують значної допомоги та не знають, де її шукати. Такі патронатні служби покликані підтримувати родини бійців, які загинули, зникли безвісти або потрапили в полон. Хорошим прикладом є патронатна служба полку "Азов", – коментує Ірина Корженкова, аналітикиня Центру спільних дій.

Водночас у Центрі наголошують, що паралельно зі створенням Служби супроводу необхідно спрощувати доступ до державних послуг для всіх громадян, а також наголошують на необхідності покращити роботу ВЛК і МСЕК.

Нагадаємо, У чотирьох областях України запроваджено стабілізаційні відключення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України
Нардепи перейменували державне свято "День захисника України", яке відзначають 14 жовтня з 2014 року на "День захисників і захисниць України".
Вперед Україно!: військові висловили свою підтримку збірній України на Євро-2020 Вперед Україно!: військові висловили свою підтримку збірній України на Євро-2020
Українські військові по всій Україні масово підтримують нашу збірну, яка у ці хвилини грає проти національної команди Англії в рамках чемпіонату Євро-2020.
В Україну повернулись військові, які брали участь у місії НАТО в Афганістані В Україну повернулись військові, які брали участь у місії НАТО в Афганістані
Україна вивела з Афганістану весь особовий склад своїх військових, які брали участь в місії НАТО "Рішуча підтримка".
Loading...
Load next