Російський дрон вбив суддю Верховного Суду Леоніда Лобойка

Російський дрон вбив суддю Верховного Суду Леоніда Лобойка

У селищі Козача Лопань Харківської області російський дрон влучив у цивільну автівку, внаслідок чого одна людина загинула, ще троє дістали поранення. Загиблий – суддя Верховного Суду України Леонід Лобойко.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, 28 вересня ворожий FPV-дрон влучив у цивільний автомобіль «Mitsubishi Lancer» у селищі Козача Лопань Дергачівської територіальної громади.

61-річний водій загинув на місці.

Жертвою цинічного удару став суддя Верховного Суду, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим мешканцям. Також наразі відомо про трьох поранених жінок. За попередніми даними, вони теж перебували у цьому автомобілі. Їх госпіталізували до лікарні.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Верховний Суд заявив, що це був це суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко.

Колектив Верховного Суду висловлює щирі співчуття рідним і близьким Леоніда Миколайовича, поділяючи їхні скорботу та біль від цієї непоправної втрати. У серцях усіх, хто знав Леоніда Лобойка, назавжди залишиться памʼять про нього як про добру, мудру і чуйну людину, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, Росіяни утримують понад 23 тис. українців у пунктах тимчасового розміщення у віддалених регіонах РФ, - ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next