Єврокомісія розслідує вплив деяких соцмереж на психічне здоров'я користувачів

Єврокомісія розслідує вплив деяких соцмереж на психічне здоров'я користувачів

Європейська комісія почала розслідування щодо алгоритмів роботи TikTok, YouTube та Snapchat. Все через занепокоєння, що вразливі групи людей можуть отримувати фейкові новини та контент, який пропагує самоушкодження.

Про це повідомляє Euronews.

TikTok, YouTube і Snapchat мають відповісти на питання Єврокомісії про те, як працюють їхні алгоритми рекомендацій відео.

Розслідування проводять у межах Закону ЄС про цифрові послуги (DSA). Причиною стало занепокоєння, що вразливі групи людей «годують фейковими новинами, пов’язаними з виборами або контентом, який прикрашає розлади харчової поведінки, депресію та зловживання наркотиками».

Комісія вивчає вплив функцій автоматичного відтворення відео та нескінченного прокручування. Також комісію цікавить, які компанії застосовують обмеження для захисту неповнолітніх та зменшення розповсюдження шкідливого контенту, ‒ йдеться у повідомленні.

Згідно з DSA, платформи, які мають понад 45 млн активних користувачів на місяць, повинні відповідати суворим вимогам прозорості.  Якщо компанії не нададуть вказану інформацію або нададуть неправдиві дані, їм загрожують штрафи відповідно до законодавства ЄС. 

Однак видання вказує, що ця перевірка — це лише перший крок і Єврокомісія ухвалюватиме рішення про можливі подальші дії лише після аналізу відповідей.

Один високопоставлений посадовець ЄС сказав, що розслідування має стати «тривожним дзвінком» для платформ, щоб вони змінили свою поведінку — наприклад, дозволивши користувачам приховувати певні типи відео.

Нагадаємо, NASA планує установити стандартизований часовий пояс на Місяці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Заборонить бажати смерті главам держав: соцмережа Facebook заявила, що змінює правила Заборонить бажати смерті главам держав: соцмережа Facebook заявила, що змінює правила
Очільник відділу зовнішніх зв’язків Нік Клеґ у листі до співробітників повідомив, що соцмережа не заохочуватиме й не терпітиме заклики до насильства проти росіян загалом.
Instagram впроваджує нову функцію: що відомо Instagram впроваджує нову функцію: що відомо
Нову функцію почали водити поступово і невдовзі вона буде доступна всім користувачам.
Loading...
Load next