У Литві російських провідників змусили стирати символ "Z" з вагона

У Литві російських провідників змусили стирати символ "Z" з вагона

Транзитний потяг Москва-Калінінград, який був позначений російськими символами "Z" був зупинений на в'їзді до Литви. Продовжити рух дозволили лише після того, як начальник поїзда та підлеглі стерли цю символіку.

Про це повідомляє Delfi.

Транзитний потяг "Москва-Калінінград" з Білорусі прибув на пункт прикордонного контролю КПП "Кена" прикордонного переходу (VSAT) Вільнюс. На одному з вагонів прикордонники помітили нанесені чорною фарбою російські військові знаки "Z" і напис "ZOV".

На сусідньому вагоні був нанесений провокаційний текст кирилицею, який у перекладі на литовську звучить так: "Вільнюс - місто Росії".

Працівники потяга сказали, що не можуть пояснити, звідки і як з'явилися ці символи, - повідомили в VSAT.

Згідно з чинними в Литві правовими актами, співробітники потяга російських прикордонників були зобов'язані негайно анулювати всі написи. Співробітники VSAT попередили, що в іншому випадку пасажирам доведеться пересісти в інші вагони, а обписані будуть відчеплені та не допущені до Литви.

Начальник поїзда та підлеглі почали ганчірками та гравієм стирати заборонені намальовані фарбою провокаційні написи з обох вагонів.

Потяг через інцидент не затримали. Після проходження всіх обов’язкових процедур перевірки пасажирів поїзд допустився до продовження транзитного руху через Литву за встановленим маршрутом.

Нагадаємо, СБУ оголосила підозру власнику російської компанії, що виробляє дрони ZALA та “Ланцет” для війни проти України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео) Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео)
Зранку бойовики почали обстрілювати Авдіївку. Працівників залізничної станції міста та пасажирів було евакуйовано в укриття. Постраждалих серед залізничників немає.
Loading...
Load next