У Грузії вдруге за рік пробують оголосили імпічмент президенту

У Грузії вдруге за рік пробують оголосили імпічмент президенту

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі від правлячої партії «Грузинська мрія» заявив у понеділок, що його партія знову розпочинає процедуру імпічменту президенту країни Саломе Зурабішвілі.

Про це повідомляє NewsGeorgia.

За його словами, черговий позов планується подати до Конституційного суду.

Причина другої спроби оголосити імпічмент, як і вперше, — закордонні візити Саломе Зурабішвілі без погодження уряду.

Папуашвілі пояснив, що позов до КС буде подано до виборів, а на голосування в парламенті питання буде винесене на одне з перших засідань після виборів.

У разі, якщо ця спроба «Грузинської мрії» стане успішною, термін повноважень Зурабішвілі буде скорочено приблизно на місяць.

За словами Папуашвілі, цей крок має більше символічний характер, щоб «порушниця Конституції Саломе Зурабішвілі увійшла в історію не просто як колишній президент, а як «відсторонений президент».

«Грузинська мрія» раніше намагалася оголосити імпічмент Зурабішвілі у жовтні минулого року за її турне на підтримку євроінтеграції без дозволу уряду. Але правлячій партії тоді забракло кількох голосів у парламенті для реалізації свого плану.

Нагадаємо, Іран закрив повітряний простір на заході країни до 9 жовтня

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Саакашвілі відмовився лягати до в'язничної лікарні та починати їсти Саакашвілі відмовився лягати до в'язничної лікарні та починати їсти
Український омбудсмен Людмила Денісова відвідала екс-президента Грузії та громадянина України Михайла Саакашвілі у грузинський в'язниці. Вона дізналася про стан його здоров'я та його плани щодо голодування та переведення до лікарні.
Саакашвілі раптово втратив свідомість у тюремній лікарні Саакашвілі раптово втратив свідомість у тюремній лікарні
Зараз експрезидент Грузії перебуває в стабільному стані. Усі життєві показники в нормі.
Loading...
Load next