Купання у водоймах Львівщини: що робити коли тоне людина (відео)

Купання у водоймах Львівщини: що робити коли тоне людина (відео)
Як поводитися на водоймах і що робити, коли тоне людина? З настанням купального сезону рятувальники показали основні способи порятунку людини у разі потопання, а ще на території озера відпрацювали відповідний сценарій з іншими надзвичайними службами.

За легендою чоловік перекинувся на байдарці під час плавання. На місце одразу скерували рятувальників, а на березі вже чекали медики. Спочатку на потерпілого вдягнули шийний комірець, потім очистили дихальні шляхи та під'єднали електроди для моніторингу сердечного ритму. Але дихання й пульсу не виявили, тому довелося провести серцево-легеневу реанімацію.   

Фахівці кажуть, що надзвичайні випадки на водоймах трапляються здебільшого через необізнаність відпочивальників або ігнорування стандартних правил безпеки.

Можуть з пірсу зістрибнути не розігрівшись не перевіривши, яке дно, що там може бути на дні. Можуть в стані алкогольного сп’яніння зайти, не дивляться за дітьми. Я вже говорю про такі проблеми, які є постійно. Більшість випадків це 80-85% в стані алкогольного сп’яніння, - заявив черговий на рятувальному пості, Олексій Салига.

Зазвичай тоді на допомогу людині прийдуть рятувальники. Але якщо поблизу немає відповідного посту, то очевидці такої надзвичайної події можуть спробувати витягнути людину з води самостійно. Головне правильно оцінити власні сили.

Занурюєшся, запливаєш  ззаду, бо ж людина в стані шаленої ейфорії й ти можеш не впоратися з тою силою, яка на той момент в неї є. Підпливаєш ззаду і головне, щоб людина заспокоїлася робиш пару своєрідних ударів, щоб людина заспокоїлася й вийшла з шокового стану, - додав черговий на рятувальному пості. 

До слова, цього року на Львівщині купатися дозволили у 23-х озерах. Там на рятувальних постах мають бути човни, мотузки, медикаменти, засоби зв’язку тощо.

Представники ДСНС спільно з органами місцевого самоврядування, орендарі, власники даних водних об’єктів з метою виявити чи вони готові, чи неготові до початку купального сезону. Якщо не готові, то їм вручається акт з виявленими порушеннями і розказується, що до початку купального сезону вони їх виконали в повному обсязі, - повідомив головний інспектор відділу з питань техногенної безпеки ГУ ДСНС Львівщини, Дмитро Протон. 

Додатково перед початком купального сезону дно водойми перевірятимуть водолази.

Кар’єри, річки всюди є бруд. Видимості ніякої немає, це ми дивимося і 20 см бачимо під водою, а так все на дотик. В нас є спеціальні страхуючі, є забезпечуючі водолази. Ми по сигналах йдемо й шукаємо метр за метром і знаходимо, - розповів водолаз  Ярослав Ковальчук.

Від початку року на водоймах Львівщини потонуло 14 людей, серед них двоє дітей.  

 

Читайте також
Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео) Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео)
Наразі у області – 20 озер, які є безпечними для купання. Перелік оприлюднений на сайтах ГУ ДСНС Львівщини та облдержадміністрації.
На Львівщині в озері втопився 15-річний школяр (фото) На Львівщині в озері втопився 15-річний школяр (фото)
У Старому Селі 15-річний юнак пішов плавати на озеро разом зі своїми друзями. Однак, відпочинок закінчився трагедією - дитина пірнула під воду та на поверхню вже не виплила.
На Львівщині в озері втопився 37-річний чоловік На Львівщині в озері втопився 37-річний чоловік
У селі Солуки Яворівського району, що на Львівщині у озері втопився 37-річний чоловік.
Loading...
Load next