На Львівщині в озері втопився 15-річний школяр (фото)

На Львівщині в озері втопився 15-річний школяр (фото)
У Старому Селі 15-річний юнак пішов плавати на озеро разом зі своїми друзями. Однак, відпочинок закінчився трагедією - дитина пірнула під воду та на поверхню вже не виплила.

Учора, 27 травня в озері на Львівщині втопився 15-річний підліток. Юнак пішов плавати у озері разом зі своїми друзями. Хлопець пірнув, але не зміг виплисти на поверхню води. Підлітки намагались його врятувати, проте, на жаль, їм не вдалось цього зробити, повідомляє пресслужба ДСНС Львівщини.

Інцидент трапився о 14:00 на озері Черепинка, що у Старому Селі. До пошуків тіла підлітка залучили рятувальників. Пожежно-рятувальне відділення на надувному човні почало пошуки. Тіло юнака витягли водолази о 5 вечора.

Хлопець відпочивав біля водойми з компанією. Пірнув під воду, але не зміг виплисти. Друзі намагались врятувати його, проте це не вдалось, – розповів представник пресслужби ДСНС Ігор Курус.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального Кодексу України з приміткою "нещасний випадок"

Надзвичайники наголошують, що слід купатися лише у дозволених місцях. Окрім цього, температура води повинна становити не менше ніж 18 градусів тепла. Якщо ви не впевнені у своїх силах або перебуваєте у стані сп'яніння, то все ж краще залишитись на березі, адже це може коштувати вам життя.

Читайте також
На Львівщині поблизу Червонограда у кар'єрі втопився неповнолітній хлопчик На Львівщині поблизу Червонограда у кар'єрі втопився неповнолітній хлопчик
Поблизу Червонограда рятувальники витягли із місцевого кар'єру на берег тіло 11-річного хлопчика.
Купання у водоймах Львівщини: що робити коли тоне людина (відео) Купання у водоймах Львівщини: що робити коли тоне людина (відео)
Як поводитися на водоймах і що робити, коли тоне людина? З настанням купального сезону рятувальники показали основні способи порятунку людини у разі потопання, а ще на території озера відпрацювали відповідний сценарій з іншими надзвичайними службами.
Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео) Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео)
Наразі у області – 20 озер, які є безпечними для купання. Перелік оприлюднений на сайтах ГУ ДСНС Львівщини та облдержадміністрації.
Loading...
Load next