Захоплення Кабміну: колишнього бійця "Айдару" взяли під варту

Захоплення Кабміну: колишнього бійця "Айдару" взяли під варту
Для адвокатів Прохнича рішення суду виявилося несподіваним. Вони вимагали для затриманого цілодобовий домашній арешт, на можливість лікування чи реабілітацію. 

Сьогодні, 6 серпня, колишньому бійцю "Айдару" Володимиру Прохничу, який захопив приміщення Кабінету міністрів та погрожував підірвати гранату, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє "Українська правда". 

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання про тримання під вартою на строк досудового розслідування до 27 вересня включно.

Захист Прохнича назвав рішення неочікуваним - сподівалися на цілодобовий домашній арешт, на можливість лікування чи реабілітацію. 

Адвокати також розповіли, що у липні була річниця смерті друга Прохнича, і це вплинуло на те, що він вчинив напередодні. 

Прокурор вимагав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокати очікують, що комплексна психолого-психіатрична експертиза відповість, чи ветеран на час вчинення правопорушення міг керувати своїми діями та давати їм звіт, а також чи перебував тоді у стані афекту чи душевного хвилювання. Її проведуть незабаром.

Нагадаємо, що у середу, 4 серпня невідомий чоловік тримаючи в руках предмет, схожий на гранату прорвався до Кабміну, погрожуючи підірвати пристрій. Спецоперація зі затримання чоловіка завершилася успішно. Правоохоронці вели перемовини з чоловіком.

Читайте також
17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями 17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями
У Чернівецькій області хлопець отримав 6 років позбавлення волі за зґвалтування малолітньої дитини.
Школяру з Рівного влаштували сюрприз з поверненням тата-військового (відео) Школяру з Рівного влаштували сюрприз з поверненням тата-військового (відео)
Військовий 108 гірсько-штурмового батальйону Володимир Боднар був на війні від самого початку. Він провів 7 ротацій на першій лінії, а 4 останні був старшим на позиції.
В Україні вперше судитимуть російського військового за вбивство цивільного В Україні вперше судитимуть російського військового за вбивство цивільного
Окупанту загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Loading...
Load next