Перетягнули "Мрію" на 4 метри: українські богатирі встановили новий світовий рекорд (відео)

Перетягнули "Мрію" на 4 метри: українські богатирі встановили новий світовий рекорд (відео)
Вісім найсильніших стронгменів України встановили новий рекорд із перетягування найбільшого у світі літака АН 225 "Мрія". Зокрема, вага найбільшого літака у світі АН 225 Мрія становить разом із паливом 330 тонн.

Українські богатирі перетягнули найбільший у світі транспортний літак "Мрія", політ якого у День Незалежності всі захоплено спостерігали у небі над Києвом та головною вулицею столиці - Хрещатиком. Про це повідомляє пресслужба Федерації Стронгменів України.

Новий рекорд вдалось встановити на аеродромі "Антонов" у Гостомелі на Київщині. Спортсмени протягли літак на дистанцію у 4 метри 30 см за 1 хвилину 13 секунд, а сама рекорд присвятили 30-й річниці Незалежності України та 75-річчю ДП "Антонов".

У встановленні рекорду взяли участь: Сергій Конюшок, Олександр Лашин, Богдан Ксенчук, Денис Дубровський, Сергій Пономарьов, Володимир Рекша, Денис Бережник, Віталій Герасимов. Також за встановленням нового рекорду уважно слідкували колишній стронгмен та народний депутат України Василь Вірастюк.

Зокрема, літак "Мрія" є найважчим і найпотужнішим у світі транспортним літаком. Його максимальна злітна маса - 640 тонн, проте сьогодні літак важив 330 тонн. Окрім цього, відомо, що спроєктований і збудований літак на ДП “Антонов” може перевозити надважкий і надгабаритний вантаж не лише всередині фюзеляжу, а й на зовнішній підвісці.

Нагадаємо, що найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" взяв участь у військовому параді до Дня незалежності України та пролетів над Хрещатиком. Він замкнув повітряну колону з військових вертольотів, літаків-винищувачів, штурмовиків, бомбардувальників та військово-транспортних суден.

Окрім "Мрії", над Хрещатиком пролетіли вертольоти Мі-8, Мі-14, Мі-24, H-145, EC-225LP, військово-транспортні літаки Ан-26, Іл-76 у супроводі винищувачів Су-27, військово-транспортний літак Ан-70 та інша авіація.

Читайте також
Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео) Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео)
Під час параду з нагоди святкування 30-річчя Дня Незалежності України над головною вулицею столиці Хрещатиком, пролетить транспортний літак "Мрія" — найбільший вантажний літак у світі.
У мережі показали неймовірне приземлення АН-225 "Мрія" (фото, відео) У мережі показали неймовірне приземлення АН-225 "Мрія" (фото, відео)
Найбільший літак у світі АН-225 "Мрія" вражає людей.
Мультфільм про знищений літак "Мрія": двоє дівчат створили маленьку історію (відео) Мультфільм про знищений літак "Мрія": двоє дівчат створили маленьку історію (відео)
Сестри з Кривого Рогу створили мультфільм про найбільший літак світу, що знищили рашисти.
Loading...
Load next