Переплив Ла-Манш: львів'янин Віталій Ступак підкорив протоку на честь 30-річчя незалежності України (відео)

Переплив Ла-Манш: львів'янин Віталій Ступак підкорив протоку на честь 30-річчя незалежності України (відео)
Львів’янин Віталій Ступак переплив протоку Ла-Манш. Спортсмен-аматор подолав понад 56 кілометрів за 14 годин.

Подолав понад 56 кілометрів відкритої води за 14,5 годин. Знайомтеся, це – львів’янин Віталій Ступак. Минулого тижня йому вдалося переплисти протоку Ла-Манш, яка пролягає між Англією та Францією. Такий заплив вважають одним із найскладніших завдань у світі через сильну течію та низьку температуру води.

За останні 3 місяці я набрав десь до 23 кілограм. Спеціально від'їдався, щоб менше відчувати холод, щоб був підшкірний жир, мені це слабо вдавалось, але я старався, - зізнався плавець-аматор Віталій Ступак.

Ідея переплисти Ла-Манш виникла 3 роки тому, пригадує Віталій. Розповідає, активну підготовку до запливу розпочав цього року у березні. Аби адаптуватися до холодної води плавав у озері Задорожнє. Із собою брав сина Микиту. 

Я сидів в машині і чекав його, бували часто зливи і тяжко за ним було дивитися, я його мав витягнути з води і вкрити його, в нього пальці часто після холодної води відмерзали і він не міг ними рухати, - розповів син Віталія Ступака, Микита.

Син не хотів, аби батько перепливав протоку Ла-Манш, адже Віталій – не професійний плавець, а спортсмен-аматор.

  • Він казав що не перепливе це все, якщо що він вийде з води якщо щось станеться, я думав може він зійде, але він це все переплив, я був шокований, чесно, але і радий одночасно що все добре. 
  • Пишаєшся батьком?
  • Дуже пишаюсь, - зізнався син плавця.

Аби заплив був офіційно визнаним, спортсменові дозволили використовувати лише окуляри, шапку, беруші та затискач для носа. Жодного гідрокостюму. Під час запливу Віталія супроводжували помічники на човні. Однак доторкатися до судна плавцю було суворо заборонено, відтак Віталій плив без перепочинку та харчувався буквально на ходу.

Два рази в годину я один раз пив, кожних пів години, це мало бути обов'язково щось тепле ну і друге це було харчування у вигляді рідких енергетичних напоїв, вуглеводів і так далі. Харчування виглядає так - це береться звичайна спортивна пляшечка, туди калабуцькається питво, їство, на шнурочок і кидається мені - розповів плавець-аматор Віталій Ступак.

Заплив розпочався о 8:30 ранку за британським часом. Фінішував Віталій о 23 годині. Каже, спочатку навіть і не зрозумів, що все уже позаду.

Раптово включився прожектор на кораблі і я побачив зліва на скелі що такий круг з'явився. Я кажу це що все? Кажуть ну все, ти фінішнув. Думаю ну слава Богу все закінчилось, я фінішнув, таке полегшення і я потім думаю, як мені тепер на той човен залізти, руки не піднімалися, - зазначив Віталій Ступак.

Це вже шостий і найскладніший ультрамарафон спортсмена-аматора. Свою перемогу Віталій присвятив 30-ій річниці незалежності України. На цьому плавець зупинятися не планує, та вже готується до наступного ультрамарафону. 

 

Читайте також
У Львові відбувся обласний чемпіонат з плавання серед молоді та юніорів (відео) У Львові відбувся обласний чемпіонат з плавання серед молоді та юніорів (відео)
У Львові відбувся чемпіонат області з плавання серед молоді та юніорів. Це важливий відбіркові змагання на чемпіонат України.
Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео) Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео)
Ватерпольний клуб "Динамо" здобув золоті медалі ватерпольної Суперліги. Це четвертий поспіль та загалом восьмий чемпіонський титул команди.
У Львові відбувся чемпіонат України зі стрибків у воду: яка команда перемогла у змаганнях (відео) У Львові відбувся чемпіонат України зі стрибків у воду: яка команда перемогла у змаганнях (відео)
У командному заліку чемпіонату України на першому місті Київ, на другому Луганська область, на третьому - Миколаївська.
Loading...
Load next