Перше вересня у Львові: школярі знову повернулися за парти у звичному форматі навчання (відео)

Перше вересня у Львові: школярі знову повернулися за парти у звичному форматі навчання (відео)
Школярі повернулися за парти і звикають до звичайного формату навчання. А першокурсники склали присяги і вже готові здобувати знання, щоб опанувати майбутню професію.

У Львові 9 ранку, а біля шкіл дітвора разом з батьками готується до урочистої події – святкової лінійки, яка означатиме початок нового навчального року. Деякі учні зізнаються, що вже навіть змучилися сидіти вдома й прагнуть знов гризти граніт науки.

Я дуже хочу навчитися нових знань. Дуже скучила за вчителькою, за друзями й за вчителькою також,  - зізналась школярка Емма Дедашева.

А діти старших класів все ж бажали би, щоб канікули тривали й надалі.

- Трохи раді, дехто та, а дехто ні.
- Трохи більше по друзях. Навчання не дуже, а так більше погуляти.
-  Як воно завжди й буває взагалі.
 - Ну та, але весь час навчання, то вже звикаєш й не є так якось.

Розповідають, що торік, коли більшість часу вони провели на дистанційному навчанні, їм було важкувато звикнути до нових умов. Проте тепер усі повернулися до звичного режиму, відтак про попередні негаразди швидко забули.

Багато цікавих речей було, більшість разом на перервах. А так на уроках все те саме: хтось сидить, хтось малює,хтось слухає, хтось щось пише, а хтось спить, - зізналась школярка.

Батьки школярів, не менше ніж діти чекали на початок навчального року.

  • Чекала навчальний рік, завжди його чекаємо. Це свято для дитини, вона сьогодні о 6-й ранку прокинулася, бо їй в школу треба. Збудила усіх, а там будемо бачити.
  • Хай діти вчаться в школі. Школа це їм легше, викладачі, ніж батьки вдома навчають. Дистанційне не замінимо, але потрібна школа.
  • Ми дуже чекали з нашими дітьми урочистої такої події. Нарешті нам здається, що цей вірус нас покине. Ми дуже раді, що діти нарешті пішли. Й успіху усім діткам, натхнення  й терпіння нашим вчителям, - розповідають батьки дітей.

І поки учні 43-ї школи чекали на початок урочистостей, то у сусідній 91-й  вже провели перший пробний урок, де діткам дали завдання написати, з чим у них асоціюється рідна Україна.

Директорка закладу розповідає, що розраховують на звичний режим роботи школи, без застосування дистанційного навчання, але в разі чого вчителі готові й до такого варіанту. Вони вже повністю відмовилися від паперового журналу на користь електронного, тому кажуть, що карантин навіть у деякій мірі полегшив їм роботу. З урахуванням рекомендацій щодо навчального процесу діти молодших і старших класів навчатимуться в різний час.

Думаємо, що діти будуть сидіти в навчальних кабінетах. Для того придбані в нас і лампи дезінфікаційні, коли діти виходять на перерву, то класний керівник дезінфікує кабінет. В масках ходять діти тільки на перервах. Початкова школа, так нам вказано, ходять без масок, - наголосила в.о. директора школи №91 Людмила Шеремета.

Опісля в актовому залі школі відбулися урочистості, де зачитували вірші, співали пісні та готували дітей до нового навчального року. У перший клас цього навчального закладу нині пішли майже 120 учнів. А загалом цього року за парти шкіл Львова сіли понад 8,5 тисяч першачків.

Окрім цього у день знань свої двері відчинив Національний лісотехнічний університет України. Тут у студенти посвятили майже тисячу першокурсників. Цього року на цей навчальний заклад чекає чимало змін, зокрема нові напрямки навчання, - зазначила журналістка телеканалу ПравдаТУТ Львів Юлія Малєєва.

У Тернополі немає спеціальності ні архітектури, ні ландшафтної архітектури, тільки у Львові є. Планую навчатись тут успішно, - наголосила першокурсниця Анастасія Бутрин.

Цього року заклад очолив новий ректор - доктор економічних наук, член-кореспондент НАН України Володимир Загорський. Раніше він керував Львівським регіональним інститутом державного управління НАДУ при Президентові України в Брюховичах. За 14 років цей заклад став одним із найкращих в країні. Тепер Володимир Загорський планує вивести в лідери і лісотехнічний університет.

Ми хочемо відкрити різні спеціальності: підсилити економічний блок такими спеціальностями як публічне управління і адміністрування, туризм, зелений туризм, який пов'язаний із нашим напрямок підготовки фахівців, укріпити економічний напрямок, - повідомив ректор НЛТУ України та заслужений діяч науки і техніки україни, доктор економічних наук Володимир Загорський.

Охочих здобути військовий фах цього року також чимало. Так лави курсантів Національної академії сухопутних військ поповнили 600 юнаків та дівчат.

Ще кілька місяців тому вони сиділи за шкільними партами. Тепер з них гартуватимуть майбутніх захисників батьківщини. Бойовий медик Людмила Сюзева із нетерпінням чекала початку нового навчального року. Тут здобуває фах офіцера.

Саме навчання в національній академії воно важке, я не буду казати що все дуже легко, є полігони, польові виходи, викладачі вимогливі, кожен викладач вимагає знати предмет оскільки невідомо що нас чекає в майбутньому і знати потрібно все, - розповіла курсантка Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Людмила Сюзева.

Найбільш популярні спеціальності це бойові. Це хлопці та дівчата хочуть бути командирами механізованих підрозділів, артилерійських підрозділів, хочуть бути військовими інженерами, так само ніколи в нас не бракує охочих вступити на такі специфічні спеціальності як культурологія, морально-психологічне забезпечення і навіть військове диригування, - зазначив речник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Антон Миронович.

Урочисто відзначили день знань і у Львівському державному університету безпеки життєдіяльності. Цього року тут рекордний набір – присягу склали понад 500 першокурсників.

Це не може не радувати, тому що це вкотре підкреслює те, що саме наші спеціальності, саме підготовка нашого ВУЗу завжди буде випускати тих, хто буде користуватися великим попитом на ринку праці, - наголосила речниця ЛДУ БЖД ДСНС України Вікторія Боднарчук.

Я рада що я поступила саме в цей університет, тому що він дуже красивий. Він нагадує Хогвартс, це напевно мрія кожного поступити в такий університет, - зізналась першокурсниця ЛДУ БЖД ДСНС України Надія Козак.

Урочиста лінійка завершилась традиційним маршем надзвичайників: університетське братство пройшло стройовим кроком під акомпанемент духового оркестру.

 

Читайте також
Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео) Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)
Школи, де 80% працівників будуть вакцинованими, зможуть працювати у очному форматі, навіть якщо Львівщина перебуватиме у "червоній" зоні.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Дистанційне навчання у школах Львова: скільки освітніх закладів зможуть працювати в форматі наживо (відео) Дистанційне навчання у школах Львова: скільки освітніх закладів зможуть працювати в форматі наживо (відео)
Зростання кількості інфікованих ковідом та темпи вакцинації. В області заговорили про можливе посилення карантину.
Loading...
Load next