Депутати "обмінюються" родичами: у ВР платять мільйони з бюджету родичам колег (відео)

Депутати "обмінюються" родичами: у ВР платять мільйони з бюджету родичам колег (відео)
На оплату праці цих родичів-помічників лише у 2021 році витратили майже 2 млн грн з держбюджету, а за два роки понад — 4,5 млн.

Майже 4,5 мільйона гривень витратили з бюджету за два роки роботи Верховної Ради 9-го скликання на 12 родичів депутатів, що працюють помічниками в інших парламентарів. Зокрема, президент Володимир Зеленський публічно засуджував таке поширене явище в українській політиці як кумівство. Та зрештою, саме із друзів та бізнес-партнерів сформував своє найближче владне оточення.

Про це йдеться у журналістському розслідування "Схем".

Таких випадків журналісти виявили щонайменше дванадцять. Закон це не забороняє, але експерти кажуть, що така практика несе корупційні ризики.

Зокрема, найбільше – понад 754 тисячі гривень – заробила Вікторія Улиганець, дружина "слуги" Олександра Мережка. Понад 672 тисячі гривень за півтора року роботи помічницею депутата заробила й дружина "слуги" Олексія Кузнєцова Аліна. Ще один родич депутата, який на посаді помічника заробив уже понад 630 тисяч гривень, – син "слуги народу" Андрія Задорожного Іван

При цьому донька Костіна Анастасія стала помічницею у Андрія Задорожного і за два роки роботи на цій посаді теж заробила майже 600 тисяч гривень.

Відео: "Радіо Свобода".

Нагадаємо, що син першого помічника президента Зеленського Сергія Шефіра, Микита Шефір за майже два роки роботи у Верховній Раді отримав близько 600 тисяч гривень.

Читайте також
Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт держбюджету на 2022 рік Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт держбюджету на 2022 рік
Парламентарі подали до документа понад 4 тисячі правок, однак комітет рекомендував врахувати тільки півтори тисячі.
Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат
Низка українських нардепів залишаться без депутатських виплат, оскільки "прогуляли" чимало засідань Верховної Ради або ж профільних комітетів.
"Плював на цей цирк": скандальний Кива прокоментував конфіскацію доходу від жомової ями "Плював на цей цирк": скандальний Кива прокоментував конфіскацію доходу від жомової ями
Скандальний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива планує оскаржити рішення суду та переконує в тому, що ці гроші він заробив законно.
Loading...
Load next