ДБР закрило справу Порошенка

ДБР закрило справу Порошенка
Таку заяву зробили в пресслужбі відомства. Позивачами були віряни ліквідованої церкви Київського патріархату.Стосувалось кримінальне провадження справи щодо розпалювання релігійної ворожнечі.

Таку заяву зробили в пресслужбі відомства.

Позивачами були віряни ліквідованої церкви Київського патріархату.

Стосувалось кримінальне провадження справи щодо розпалювання релігійної ворожнечі.

Мова йде про отримання Україною Томосу і створення Православної церкви України.

Варто зазначити, що цю кримінальну справу відкрили за заявою вірян, які запевняли, що їх позбавили можливості вільного користування храмами громади.

За словами виконувача обов'язків директора ДБР Олександра Соколова, правоохоронні органи не встановили ознак кримінального правопорушення щодо рівноправності громадян.

"Вказане провадження було відкрито за заявою вірян цієї громади і порушувало питання, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади. Після проведення досудового розслідування, оцінки всіх можливих фактів й проведення всіх необхідних розшукових дій ця справа наразі закрита. Слідчими не встановлено ознак кримінального правопорушення, яке підпадає під статтю 161 КК України, а саме порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань", - додає Соколов.

Він наголосив, що ДБР діє тільки в межах чинного законодавства і не втручається у питання релігії. З цього приводу вони провели консультації з представниками різних релігійних громад, до яких доведено позицію державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, що «Європейська Солідарність» обрала голову Львівської міської парторганізації. Понад півтисячу делегатів та нагальні партійні питання.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Апеляція підтвердила рішення про конфіскацію прибутків Киви, отриманих за жомову яму Апеляція підтвердила рішення про конфіскацію прибутків Киви, отриманих за жомову яму
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі рішення про спецконфіскацію 1,2 млн прибутків народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, які він отримав від експлуатації жомової ями
Loading...
Load next