Давати 20 років в’язниці: Зеленський хоче посилити відповідальності за контрабанду в Україні (відео)

Давати 20 років в’язниці: Зеленський хоче посилити відповідальності за контрабанду в Україні (відео)
За словами Данілова, президент доручив на законодавчому рівні "зробити так, щоб ці люди відправлялися до в'язниці. Більш того, він каже, що треба 20 років за це давати".

Президент України Володимир Зеленський пропонує законодавчо посилити покарання за контрабанду, зокрема, передбачити ув’язнення до 20 років. Відомо, що глава держави вже дав доручення розв'язати це питання на законодавчому рівні. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Президент наполягає, що на законодавчому рівні має бути вирішено питання, коли люди за ці злочини (контрабанду) мають відправлятися до в'язниці. Сьогодні у нас занадто ліберальне законодавство, - повідомив Данілов.

Також він наголосив, що в межах боротьби з контрабандою "певні особи втратять свої посади" й додав, що Зеленський вважає українські закони надто лояльними до контрабандистів.

Це настільки складна спадщина, система побудована. Це такий спрут, з яким вкрай складно боротися. Вони всі один одного знають, вони там роками. І коли ми взяли когось за хвіст, це як гідра – у нього виростає новий хвіст, - розповів секретар РНБО.

Окрым цього він нагадав, що на засіданні РНБО Президент запропонував, аби на початку наступного тижня керівник митниці, міністр фінансів, голова СБУ та відповідні органи ще раз зібралися задля з’ясування "питання, що стосується підсилення кадрового забезпечення на нашій митниці". Данілов також зауважив, що після того, як у квітні 2021 року були введені санкції щодо контрабандистів, надходження на митниці зросли на 47 мільярдів. Втім цього все ще недостатньо.

Зокрема, санкції проти контрабандистів, за словами Данілова, дали певні результати, однак контрабанда все ще існує і люди, які перебувають під санкціями, продовжують свою діяльність.

Відео: Shuster online.

Читайте також
Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні
27 кримінальним авторитетам, проти яких Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ввела санкції, скасували дозвільні документи на проживання в Україні.
Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду
Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді відновити кримінальну відповідальність за контрабанду. Зокрема він пропонує штрафи до двох мільйонів гривень та ув'язнення до 12 років.
В Україні ввели санкції ще проти трьох контрабандистів В Україні ввели санкції ще проти трьох контрабандистів
Обмеження ввели проти одного громадянина Німеччини та двох громадян України.
Loading...
Load next