У Івано-Франківській області вимагають провести повторні вибори

У Івано-Франківській області вимагають провести повторні вибори
На довиборах до Верховної Ради за офіційними даними ЦВК переміг кандидат від "Слуги народу" - Василь Вірастюк. Однак, Івано-Франківська обласна адміністрація вимагає провести перевибори у Надвірій.

Обласна рада вимагає визнати вибори народного депутата України у Надвірній недійсними. Адже вважає, що було багато порушень чинного законодавства України під час проведення і встановлення результатів довиборів народного депутата України в виборчому окрузі № 87. Про це повідомили 6 квітня, на офіційному сайті Івано-Франківської обласної ради.

"Враховуючи численні порушення, допущені органами влади та їх посадовими і службовими особами, ми як представники громади Івано-Франківської області, як громадяни України, закликаємо вас мати мужність взяти на себе відповідальність та виконати належним чином конституційні обов’язки і власні обіцянки, забезпечивши верховенство права, дотримання прав і свобод виборців", - йдеться у повідомленні.

Що вимагає Івано-Франківська обласна рада:

  • розслідувати можливі порушення на проміжних виборах та притягнути винних до відповідальності;
  • дати правову оцінку діям СБУ в приміщенні окружної виборчої комісії округу № 87;
  • розслідувати проникнення у приміщення окружної виборчої комісії та притягнення до відповідальності осіб, які викрали виборчу документацію;
  • перевірити на ознаки кримінального правопорушення дії нардепів, які перебували в ОВК;
  • визнати вибори народного депутата у Надвірній недійсними та оголосити повторні вибори народного депутата.

Нагадаємо, що ЦВК визнало переможцем на проміжних виборах у Івано-Франківській області - "слугу народу" Василя Вірастюка. Однак, підрахунок голосів на Прикарпатті супроводжувався численними заявами про фальсифікації, а на п'яти дільницях виявили розбіжність голосів за Шевченка, на всіх із них голосування визнали недійсним.

Читайте також
На одній із дільниць у Івано-Франківській області, де перемагав Шевченко вкрали бюлетені
У Івано-Франківській області, під час перерахунку голосів виявили зникнення сотні бюлетенів. На одній із дільниць де лідирував кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко, вибори визнали недійсними.
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Після виборів на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних справ Після виборів на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних справ
Довибори до Верховної Ради в Івано-Франківській області завершилися кримінальними справами. Правоохоронці вже відкрили 17 проваджень.
Loading...
Load next