Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України

Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.

Головнокомандувач Збройних сил України, Руслан Хомчак, у ефірі програми "Право на владу" розповів, що українські бійці ЗСУ готові до швидкого реагування на загострення воєнної ситуації на сході України та вздовж усього українсько-російського кордону. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Збройні сили України готові до реагування як на загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях, Донецькій і Луганській областях, так і вздовж усього українсько-російського кордону. У нас сплановані всі відповідні заходи для швидкого реагування на провокацій", – заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Зокрема, Хомчак також наголосив, що країна контролює ситуацію на Донбасі, навіть попри те, що останнім часом спостерігається посилене загострення та наростання військової сили з боку Російської Федерації біля українсько-російських кордонів. Зокрема у Чорному морі.

"З нового року спостерігаються періоди загострення на фронті на сході України, які характеризуються збільшенням кількості обстрілів снайперами Російської Федерації, провокацій, і, на жаль, втрат серед українських військових. Окрім цього, ми бачимо нарощування військ РФ поблизу державного кордону України. Проте це не значить, що навколо нашої країни "замикається кільце. Ситуація контролюється. Не варто вважати, що вона безвихідна", — додав Хомчак.

Нагадаємо, що нещодавно у Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер". Угрупування військ в області не вважають наступальними діями, однак переміщення ракетної техніки є надзвичайно важливим для України.

Читайте також
"Ми чудово розуміємо, хто є перед нами" - командувач ОС про можливість ескалації конфлікту на Донбасі "Ми чудово розуміємо, хто є перед нами" - командувач ОС про можливість ескалації конфлікту на Донбасі
Командувач Об'єднаних сил Олександр Павлюк розповів, чи готове українське військо до можливого загострення бойових дій та про можливу контрнаступальну операцію.
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
Loading...
Load next