"Не впустили на роботу": Тупицького не допустили на засідання суду, яке він сам скликав

"Не впустили на роботу": Тупицького не допустили на засідання суду, яке він сам скликав
Відсторонений від посадових обов'язків Тупицький заявив, що прийшов сьогодні до суду "для дачі пояснень". Однак, до зали КСУ його так ніхто і не впустив.

Співробітники Державної охорони не пустили Олександра Тупицького у приміщення Конституційного суду на спеціальне пленарне засідання, на якому мало відбутись таємне голосування щодо його відставки. Про це повідомляє "Українська правда".

"Ми можемо пройти? Ні? Ви зриваєте тоді засідання. Всім суддям розіслано моє розпорядження про скликання засідання, воно опубліковане у пресі. Всі знають про це. Ви зриваєте засідання", - заявив Тупицький.

Він також додав, що готовий до вирішення своєї долі: "звільнять – звільнять, не звільнять – не звільнять".

Після цього він вирішив, що якщо його не пускають, то він і надалі залишається суддею і головою Конституційного Суду. Однак, згодом виявилось, що спецзасідання й зовсім не відбулося через відсутність суддів, які мали розглянути питання про звільнення з посад суддів КС Олександра Тупицького та Олександра Касмініна у зв'язку з президентським указом.

Нагадаємо, що президент України, Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків. Зокрема йому також інкримінують надання неправдивих свідчень, підкуп свідка та вчинення самоправства.

Читайте також
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.
Дружити з Тупицьким вигідно: "Батьківщина" та "ЄС" хочуть повернути суддю КСУ до влади Дружити з Тупицьким вигідно: "Батьківщина" та "ЄС" хочуть повернути суддю КСУ до влади
Фракції "Батьківщина" та "Європейська Солідарність" зацікавленість у тому, щоб Конституційний Суд під керівництвом скандального судді Олександра Тупицького продовжував продукувати неконституційні та антидержавні рішення.
Loading...
Load next