Росія перекинула до 25 тисяч своїх військових у Крим та до східних кордонів України

Росія перекинула до 25 тисяч своїх військових у Крим та до східних кордонів України
Від 15 до 25 тисяч військових зосередила Російська Федерація на окупованій території у Криму й поблизу східних українських кордонів.

Про це заявила американська дипломатка, тимчасова повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн на засіданні Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) у середу, 14 квітня. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

"За інформацією з наявних джерел, ще ніколи з 2014 року Росія не розміщувала на українському кордоні стільки військових, як зараз", - повідомила американська дипломатка.

Тим часом у Міністерстві оборони України зазначають, що до 20 квітня Росія стягне до українсько-російських кордонів 110 тисяч своїх бойовиків. Про це свідчать дані розвідки, передає Інтерфакс-Україна.

"Загалом аналіз безпекового середовища навколо України свідчить про наростання рівня загрози застосування військової сили зі сторони Російської Федерації", - зазначив начальник головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Кирило Буданов.

Зокрема він вважає, що головна мета Кремля, через яку і стягують війська – це зберегти Україну у сфері свого геополітичного впливу, змусити її відмовитися від євроатлантичних прагнень і розв'язати питання окупованих територій на умовах Москви.

Нагадаємо, що Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.

Читайте також
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next