Венедіктова розповіла, чи відкриють проти Медведчука кримінальне провадження

Венедіктова розповіла, чи відкриють проти Медведчука кримінальне провадження
Генеральний прокурор України, Ірина Венедіктова розповіла, чи буде відкриватись кримінальне провадження щодо проросійського депутата та кума Путіна - Віктора Медведчука. Зокрема посадовиця також зазначила, що "бачить перспективу в цій справі".

Венедіктова розповіла, що можливість притягнути Медведчука у справі  незаконного переміщення нафтопродуктів через кордон поза митним кордоном все ж таки є. Однак, що стосується підозр у сприянні анексії Криму наразі невідомо чи відповість за це Медведчук.

Про це генпрокурорка повідомила в ефірі одного з політичних шоу на українському телебаченні "Право на владу".

"Слідство триває - і воно так само злагоджене і системне. Коли ми вийдемо на процесуальний документ, підписаний генеральним прокурором Венедиктовою? Дату я вам назвати не можу. Навіть правильне документування і процесуальне оформлення всього того, що потім буде представлено в суді, всього того, із чим буде ознайомлюватися сторона захисту, має бути бездоганно", - зауважила Венедіктова.

Зокрема посадовиця зауважила, що у цій справі потрібно бути обережними, адже з нардепом Віктором Медведчуком будуть працювати найкращі адвокатські компанії, і це треба брати до уваги. Генпрокурорка також зазначила, що наразі вона не може говорити якісь певні речі, тому що будь-який народний депутат - це її суб'єкт. 

 "Чи бачу я перспективу? Так, бачу", – наголосила Венедіктова.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука про державну зраду. Зокрема Медведчук коментуючи питання, які стосувалися введення санкцій РНБО щодо свого прибічника Козака, а також анулювання ліцензій 112, ZIK та NewsOne, допустив ряд висловлювань, які можна трактувати як державну зраду.

Читайте також
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку
Сьогодні, 13 травня, проросійський депутат з фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому наразі обирають запобіжний захід.
Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду
Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді відновити кримінальну відповідальність за контрабанду. Зокрема він пропонує штрафи до двох мільйонів гривень та ув'язнення до 12 років.
Loading...
Load next