Проти Медведчука та Козака відкрили кримінальну справу за держзраду

Проти Медведчука та Козака відкрили кримінальну справу за держзраду
Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака про державну зраду.

Про це заявив депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі. Він зазначив, що отримав інформацію про кримінальну справу від Генпрокуратури України.

«Таку інформацію я отримав від Офісу генпрокурора у відповідь на мою заяву про вчинення дій Медведчуком і Козаком, які підпадають під статтю 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада). Мою заяву долучили до матеріалів кримінального провадження, яке уже ведеться Державним бюро розслідувань», - повідомив Гончаренко.

Зокрема, він також опублікував фото листа з підписом першого заступника генпрокурора Романа Говди.

Також нардеп зазначив, що коли Медведчук коментував питання, які стосувалися введення санкцій РНБО щодо Козака, а також анулювання ліцензій 112, ZIK та NewsOne, він допустив ряд висловлювань, які можна трактувати як державну зраду.

Нагадаємо, що 19 лютого РНБО запровадила санкції проти проросійського депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. За даними СБУ, вони можуть бути причетні до фінансування тероризму.
 

Читайте також
Медведчук розповів де знаходиться його соратник та підозрюваний у держзраді Тарас Козак Медведчук розповів де знаходиться його соратник та підозрюваний у держзраді Тарас Козак
Кум Путіна та проросійський депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, якому вчора обрали запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт розповів, що його соратник Тарас Козак, якого також звинувачують у державній зраді, наразі перебуває на лікуванні в Білорусі.
СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака
Раніше слідчі Служби безпеки України оголосили Козака у розшук. За словами Віктора Медведчука, його однопартієць та соратник наразі перебуває у Білорусі "на лікуванні".
Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Зокрема у помешканні кума Путіна наразі проводяться обшуки.
Loading...
Load next