Це вдячність і пам'ять, – Зеленський зробив заяву у День перемоги над нацизмом (відео)

Це вдячність і пам'ять, – Зеленський зробив заяву у День перемоги над нацизмом (відео)
Президент України зазначив, що для українців перемога над нацизмом – це вдячність, яка не має меж, строків давності чи географічного поділу.

Сьогодні в Україні відзначають День перемоги над нацизмом в Другій світовій війні, своєю чергою президент України Володимир Зеленський в цей день звернувся до українців й записав відеозвернення яке було опубліковане на Facebook-сторінці Офісу Президента.

Звернення з нагоди 9 травня президент записав у Національному музеї історії України у Другій світовій війні й зазначив, що жодного приміщення в Україні не вистачить, аби там розмістити фото усіх тих, хто поліг у боротьбі з нацизмом. І майже в кожній українській родині є ті, хто віддав за це життя.

"Що для нас перемога над нацизмом? Це вдячність, яка немає меж... Це вдячність предкам за вигнання нацистів з Харкова, Донецька, Одеси і Криму, з Києва та Львову... Це пам'ять про страшну ціну перемоги... Це вистражданий скарб", - заявив Володимир Зеленський.

Зрештою президент наголосив, що хоче, аби героїзм наших предків дав силу новому поколінню українських військових, наших захисників.

“З вірою в це, з надією на мир ми дякуємо та вклоняємось сьогодні українцям, які захищали та звільняли нашу землю від нацистів у Другій світовій війні”, – додав Зеленський.

Зокрема президент України нагадав, що у Другій світовій війні загинули 8 мільйонів українців й порівняв її із сучасною війною, яка триває з 2014 року. Він зазначив: раніше батьки і дідусі та бабусі розповідали страшні речі про війну. Тепер же, на жаль, і їхні діти та онуки мають за плечима історії з фронту. 

"Тож нехай героїзм наших предків дає силу новому поколінню українських військових, наших захисників. З вірою в це, з надією на мир ми дякуємо та вклоняємось сьогодні українцям, які захищали та звільняли нашу землю від нацистів у Другій світовій війні", - заявив Зеленський. 

Читайте також
"Здаватись українці не звикли". Зеленський у День Гідності та Свободи записав нове відеозвернення "Здаватись українці не звикли". Зеленський у День Гідності та Свободи записав нове відеозвернення
Президент Володимир Зеленський записав відео до українців з нагоди Дня гідності та свободи, що відзначається сьогодні, 21 листопада, в Україні.
"Нацизм був абсолютним злом", - Зеленський зробив заяву в День пам'яті та примирення "Нацизм був абсолютним злом", - Зеленський зробив заяву в День пам'яті та примирення
Володимир Зеленський у День пам'яті та примирення нагадав, що Друга світова війна стала найстрашнішою в історії людства й світ ніколи не повинен забувати, що "нацизм був абсолютним злом".
Loading...
Load next