Тука: Росія на Донбасі видає «напівпаспорти»

Тука: Росія на Донбасі видає «напівпаспорти»
Паспорти РФ що видаються жителям окупованих територій України, не є повноцінними документами.

Таку гіпотезу висловив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Ті російські паспорти, які видаються громадянам України, які нині мешкають на окупованих територіях, – це напівпаспорти, – зауважив він у ефірі телеканалу OBOZREVATEL TV.

За його словами посадовця, проблема у тому, що в цих документах немає реєстрації за місцем проживання – прописки.

В Росії досі існує інститут прописки. Без цієї печатки, без реєстрації людина не має можливості ані отримати пенсію, ані взяти участь у будь-яких виборах. Фактично людина не має місця проживання. Вона позбавлена цілої низки гарантій навіть чинної російської Конституції, – пояснив політик.

Зокрема, він додав, що лише невелика частина пенсіонерів, що проживають на окупованому Донбасі, отримує пенсії. Це формально називається "гуманітарно-соціальною допомогою".

У середньому ця сума близько 2 тисяч гривень.

Читайте також
Україна протестує проти залучення населення окупованих територій до виборів у РФ Україна протестує проти залучення населення окупованих територій до виборів у РФ
У МЗС наголосили, що такі дії РФ є грубим порушенням норм та принципів міжнародного права, Конституції та чинного законодавства України.
"Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер" "Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер"
Підозрюваним є російський громадянин, який очолив ПВК для здійснення прихованих військових операцій РФ.
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
Loading...
Load next