Зеленський ввів в дію рішення РНБО про збільшення витрат на оборону та безпеку України

Зеленський ввів в дію рішення РНБО про збільшення витрат на оборону та безпеку України
Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 14 травня 2021 року, що передбачає збільшення видатків на безпеку та оборону України.

Відповідне рішення Зеленського уряд повинен передбачити у проєктах держбюджету на 2022 – 2024 роки, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року "Про пропозиції до Бюджетної декларації на 2022-2024 роки за статтями, пов'язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони України", - йдеться у відповідному указі.

Так згідно з рішенням РНБО, про який йдеться в указі, в державному бюджеті на 2022-2024 роки видатки на забезпечення національної безпеки і оборони України повинні скласти не менше 5% від запланованого обсягу валового внутрішнього продукту для цього сектора: 

"Забезпечити під час підготовки проєктів законів про Держбюджет на 2022, 2023, 2024 роки збільшення обсягу видатків на національну безпеку і оборону України з урахуванням військово-політичної обстановки", - йдеться в рішенні.

На ці потреби, за даними документа, уряд має перебачити залучення коштів в обсязі 490,0 млн грн під державні гарантії.

Нагадаємо, що нещодавно РНБО прийняло рішення щодо застосування персональних санкцій проти 557 злодіїв в законі і 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами. Більшість з них перебувають не в Україні, а закордоном.

Читайте також
Зеленський скликає нове засідання РНБО: коли відбудеться Зеленський скликає нове засідання РНБО: коли відбудеться
В Офісі президента назвали дату.
Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні
27 кримінальним авторитетам, проти яких Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ввела санкції, скасували дозвільні документи на проживання в Україні.
Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом
Президент України доручив секретареві РНБО Олексію Данілову найближчим часом скликати нове засідання Ради національної безпеки і оборони щодо безпекової ситуації на адмінмежі з окупованим Кримом та інших південних й східних областей.
Loading...
Load next