Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді

Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Зокрема у помешканні кума Путіна наразі проводяться обшуки.

Народним депутатам від "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку підписано підозру в держзраді і замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

"За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим “парламентарям” про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних", - зазначила Венедіктова.

Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам...

Опубліковано Irina Venediktova Вівторок, 11 травня 2021 р.

Наразі за словами генеральної прокурорки місцеперебування Медведчука ще не встановлене, однак СБУ вживаються відповідні заходи щодо вручення йому клопотання про тримання під вартою.

Зокрема український політичний та громадський діяч Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі повідомив, що обшуки у помешканні Медведчука тривають по справі видобутку газу на території окупованого Криму. 

При цьому сайт "Дзеркало тижня" із посиланням на власні джерела пише, що обшуки відбуваються по вулиці Монтажників, що на півдні міста Києва, ­– там наразі політик та кум Путіна, Віктор Медведчук проживає разом з сім’єю, оскільки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять ремонт. Зовнішнє оточення території забезпечує спецпідрозділ СБУ "Альфа".

Нагадаємо, що на початку квітня цього року Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака про державну зраду. 

Читайте також
СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака
Раніше слідчі Служби безпеки України оголосили Козака у розшук. За словами Віктора Медведчука, його однопартієць та соратник наразі перебуває у Білорусі "на лікуванні".
Не лише вдома у Медведчука: СБУ проводить обшуки в офісі "ОПЗЖ" та "Українського вибору" (фото) Не лише вдома у Медведчука: СБУ проводить обшуки в офісі "ОПЗЖ" та "Українського вибору" (фото)
Правоохоронці Служби безпеки України проводять обшуки не лише в будинках проросійського Віктора Медведчука у Києві. Перевіряють також й кабінет нардепа в офісі партії "Опозиційна платформа – За життя".
Медведчук заявив, що перебуває в Україні і "не збирається ховатись" Медведчук заявив, що перебуває в Україні і "не збирається ховатись"
Підозрюваний у державній зраді проросійський скандальний депутат Віктор Медведчук заявив, що зараз він перебуває в Україні, і назвав події довкола себе "політичною розправою".
Loading...
Load next