Справа Медведчука: адвокати оскаржують домашній арешт проросійського депутата

Справа Медведчука: адвокати оскаржують домашній арешт проросійського депутата
Адвокати проросійського народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука подали апеляцію на його домашній арешт.

Про це повідомив його соратник і за сумісництвом нардеп Ренат Кузьмін у своєму Telegram.

"Адвокати внесли апеляцію на ухвалу Печерського суду про домашній арешт Медведчука. Упевнений, незаконне рішення буде скасовано вже найближчим часом. Про доводи й аргументи захисту зроблю окремий пост", - написав Ренат Кузьмін.

Зауважимо, що нещодавно суддя Підпалий у Печерському райсуді відмовив у клопотанні слідчого Офісу генпрокурора Івана Мороза взяти Віктора Медведчука під варту. Прокуратура вимагала арештувати Медведчука або ж внести заставу у розмірі 300 мільйонів 930 гривень. Внаслідок рішення судді 40 народних депутатів від ОПЗЖ заявили, що готові взяти Віктора Медведчука на поруки. Досить цікавим є те, що запобіжний захід є значно м'якшим, аніж просили слідчі. 

Після оголошення рішення суду Медведчук розповів про свої подальші плани:

"Ми будемо зараз радитися з адвокатами й ухвалювати рішення щодо подальших дій. І в плані оскарження, і в плані проведення усіх слідчих дій", - зазначив Віктор Медведчук.

Відомо, що депутат віддав свій закордонний паспорт, одягнув електронний браслет та зобов'язався з'являтись у правоохоронні органи за викликом та знаходитись під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

"Все, про що йдеться в матеріалах підозри, так звані обставини, так звані докази, так звані укладення тільки підтверджують, що це - політично мотивоване рішення проти опозиції", - написав у Twitter Медведчук.

Все, о чем говорится в материалах подозрения, так называемые обстоятельства, так называемые доказательства, так называемые заключения только подтверждают, что это – политически мотивированное решение против оппозиции. pic.twitter.com/xRAzX1Z86O

— Виктор Медведчук (@MedvedchukVV) May 18, 2021

Нагадаємо, що у лютому Віктор Медведчук опинився під санкціями Ради безпеки та оборони України, він не може розпоряджатися своїм майном і рахунками. Також санкції заблокували три канали зі сфери його впливу: 112 Україна, NewsOne і ZiK, що офіційно належать іншому нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

Зокрема 11 травня нардепам Медведчуку і Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

Згодом Офіс генерального прокурора планував оскаржувати запобіжний захід Віктору Медведчуку, оскільки вимагав у суду тримання під вартою із альтернативою застави у 300 мільйонів гривень.

Читайте також
Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом
Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у державній зраді куму Путіна Віктору Медведчуку. Відзначимо, засідання суду тривало з 12 до 17:30.
Під будинком Медведчука відбулась акція протесту: в ОПЗЖ обурені (відео) Під будинком Медведчука відбулась акція протесту: в ОПЗЖ обурені (відео)
У партії ОПЗЖ назвали протест біля будинку нардепа "бандитським нападом професійних протестувальників".
Медведчук прибув в Офіс генпрокурора для вручення йому підозри у держзраді Медведчук прибув в Офіс генпрокурора для вручення йому підозри у держзраді
Віктор Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора після оголошення йому підозри у держзраді.
Loading...
Load next