Венедіктова заявила, що прокуратура оскаржуватиме домашній арешт Медведчука

Венедіктова заявила, що прокуратура оскаржуватиме домашній арешт Медведчука
Офіс генерального прокурора буде оскаржувати запобіжний захід підозрюваному у держзраді лідеру фракції "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку, який наразі перебуває під цілодобовим домашнім арештом й носить електронний браслет.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова у ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" прокоментувала справу проросійського депутата від ОПЗЖ та кума Володимира Путіна, Віктора Медведчука, якого напередодні відправили під цілодобовий домашній арешт.

"Ми ще не бачили повного рішення. Я як генпрокурор просила арешт і заставу. Чи подобається мені, що я не отримала те, що просила? Я думаю, що це очевидно. Якщо прокурор з чимось прийшов, то він хоче бути впевнений у тому, що він просить, тому я ознайомлюсь з рішенням суду, щоб ми розуміли мотивацію. Я впевнена у своїх діях. Для об'єктивності я вивчу все, прочитаю - і як людина, яка впевнена в тому, з чим я виступаю, я буду, звичайно, йти далі", - заявила Венедіктова.

Зокрема Генпрокурорка також заявила, що ліквідація компанії, які фігурує у справі про розробку родовищ у Чорному морі, не вплине на перебіг розслідування, оскільки у справі вистачає фактажу.

"Чи підемо ми в апеляцію? Подивимось. Швидше за все, ми підемо в апеляцію, тому що я впевнена в тому документі, який підготувала. Я ще подивлюсь на мотивацію судді", - додала вона.

Нагадаємо, що 11 травня Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Зрештою 13 травня, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна та депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до 9 липня.

Читайте також
Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом
Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у державній зраді куму Путіна Віктору Медведчуку. Відзначимо, засідання суду тривало з 12 до 17:30.
Справа Медведчука: прокуратура хоче оскаржити домашній арешт кума Путіна (відео) Справа Медведчука: прокуратура хоче оскаржити домашній арешт кума Путіна (відео)
Напередодні Медведчуку оголосили про підозру в зраді і фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу. Термін утримання під домашнім арештом визначили до 7 грудня 2021 року включно.
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Loading...
Load next