ЦВК відмовила Вірастюку у реєстрації народним депутатом через рішення суду (відео)

ЦВК відмовила Вірастюку у реєстрації народним депутатом через рішення суду (відео)
Центральна виборча комісія на засіданні яке відбулось сьогодні, 5 травня, відмовилася реєструвати Василя Вірастюка, кандидата від партії "Слуга народу" народним депутатом України.

Відповідне рішення підтримали 12 членів ЦВК, внаслідок цього наразі комісія шукає оптимальні шляхи виходу з даної ситуації зокрема, з урахуванням законодавчо визначених повноважень комісії, а також з урахуванням позиції суду з цього питання.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА у Facebook.

"Центральна виборча комісія встановила відсутність правових підстав для реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом по округу №87", - йдеться у дописі.

Зокрема про рішення ЦВК стало відомо із трансляції сьогоднішнього засідання під час якого член комісії Вікторія Глущенко заявила, що причина відмови в реєстрації Вірастюку - рішення суду про скасування результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі №87, яке позбавляє ЦВК підстав для реєстрації кандидата від "Слуги народу".

"ЦВК постановляє: встановити відсутність правових підстав для реєстрації Вірастюка Василя Ярославовича народним депутатом України згідно з поданою ним заявою, зареєстрованою в ЦВК 27 квітня. Копію цієї постанови надіслати Вірастюку, а постанову оприлюднити на офіційному сайті ЦВК", - повідомила Глущенко.

Нагадаємо, що 22 квітня в ЦВК заявили, що кандидат від Слуги народу Василь Вірастюк офіційно обраний народним депутатом за підсумками довиборів на окрузі №87. Однак, пізно ввечері 1 травня Верховний суд визнав протиправним і скасував протокол Центральної виборчої комісії від 22 квітня 2021 року, яким кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк визнавався переможцем на довиборах на Івано-Франківщині. 

 

Читайте також
"Слуги народу" відреагували на рішення ЦВК щодо відмови Вірастюку у депутатстві "Слуги народу" відреагували на рішення ЦВК щодо відмови Вірастюку у депутатстві
Партія "Слуга народу" в якої на 87-му окрузі на Івано-Франківщині балотувався у народні депутати Василь Вірастюк відреагувала на заяву ЦВК щодо відмови йому у реєстрації в народні депутати Верховної Ради.
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі
Верховний суд пізно ввечері 1 травня визнав протиправним і скасував протокол Центральної виборчої комісії від 22 квітня 2021 року, яким кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк визнавався переможцем на довиборах на Івано-Франківщині.
Loading...
Load next