У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО

У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що українська сторона не розуміє, чому у НАТО все ж таки не знайшли відповідного формату для участі України у червневому саміті лідерів країн Альянсу на тлі російської агресії в регіоні. Про це повідомляє видання "Європейська правда" із посиланням на заяву Кулеби, яку він виголосив під час брифінгу, який відбувся сьогодні у Києві.

Ми розуміємо бажання союзників провести закритий саміт, щоб обговорити трансатлантичну єдність. Приклади таких закритих самітів були, - повідомив міністр.

Зокрема Кулеба наголосив, що один із таких самітів НАТО за участі України відбувся у 2017 році. Своєю чергою міністр МЗС пояснив, що не розуміє як можна проводити закритий саміт НАТО на тлі агресивних дій Російської Федерації проти України в Чорноморському регіоні та проти членів Альянсу без участі у ньому України.

Я маю на увазі останні результати розслідування в Чеській Республіці. Цього ми зрозуміти не можемо - як можна не запросити Україну,  як можна не знайти формат участі України у цьогорічному саміті, - наголосив Дмитро Кулуеба.

Зазначимо, що раніше Кулеба заявив, що не очікує на ухвалення рішення щодо надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) на червневому саміті, оскільки деякі союзники не хочуть провокувати РФ.

Нагадаємо, що Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, який прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.

 

Читайте також
"Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО "Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО
Раніше в Угорщині заявили, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику країни, а Будапешт продовжить блокувати вступ України до НАТО.
Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО
Президент Володимир Зеленський під час сьогоднішнього візиту повідомив, що Польща підтримує вступ України до Євросоюзу і НАТО, а також суверенітет і територіальну цілісність України.
МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО
Міністерство закордонних справ затвердило кандидатуру українського посла при НАТО та працює над його відправкою до Брюсселю.
Loading...
Load next