Білий дім передумав запрошувати Зеленського на зустріч із Байденом у Вашингтон, - ЗМІ

Білий дім передумав запрошувати Зеленського на зустріч із Байденом у Вашингтон, - ЗМІ
Білий дім передумав запрошувати Зеленського на зустріч із президентом США Джо Байденом після зміни керівництва "Нафтогазу".

В Адміністрації президента США планували запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом перед його зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, але відмовились від цієї ідеї через зміну керівництва "Нафтогазу Україна". Про це повідомив американський новинний вебсайт "Axios",  посилаючись на джерела в Білому домі.

Джерело в адміністрації розповіло, що Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського в Вашингтон перед самітом Байдена з Путіним, але відмовився просувати зустріч після рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії "Нафтогаз", - повідомляє американське видання.

Зазначається, що у Білому домі цей крок викликав стурбованість у адміністрації, через "відмову Зеленського від зусиль щодо боротьби з корупцією". Окрім цього зазначимо, що президент України Володимир Зеленський заявив про готовність зустрітися з Джо Байденом, але розуміє, що через графік президента США цього може не статися.

Більше того, все зараз в руках тільки президента США, і я впевнений, що він це знає, і його команда це знає, вони це знають. Навіть якщо ми іноді чуємо такі повідомлення, як: він готовий, це було давно, його потрібно було зупинити раніше - тим не менш, вони все розуміють, вони прагматичні люди, що зараз у них є велика можливість, єдина, і вона в руках тільки Сполучених Штатів Америки, - додав президент України.

Зокрема у відповідь на питання, що означатиме, якщо Байден зустрінеться з Путіним раніше, ніж з Зеленським, український президент наголосив, що "це відповідь і геополітичне бачення: є „імперії“, є великі держави світу, а є всі решта".

Нагадаємо, що президенти США і Росії зустрінуться 16 червня в Женеві. Нещодавно також стало відомо, що Джо Байден під час особистої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним планує обговорити питання, які стосуються ситуації в Україні та Білорусі.

Читайте також
Білий дім офіційно підтвердив зустріч Зеленського і Байдена Білий дім офіційно підтвердив зустріч Зеленського і Байдена
Глава американської держави вже наступного тижня прийме Зеленського в Білому домі. Зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена запланована на 31 серпня.
У Вашингтоні відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена (відео) У Вашингтоні відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена (відео)
Під час зустрічі 1 вересня президенти обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі.
"Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео) "Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео)
В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вона відбудеться в останній день літа - 31 серпня цього року.
Loading...
Load next