Росія порівняла гасло "Слава Україні!" з нацистським "Heil Hitler" (фото)

Росія порівняла гасло "Слава Україні!" з нацистським "Heil Hitler" (фото)
Міністерство закордонних справ Росії ніяк не заспокоїться через нову патріотичну форму Збірної України з футболу для Євро-2020. Цього разу гасло "Слава Україні!" росіяни порівняли із нацистським привітанням.

МЗС Російської Федерації порівняло гасло "Слава Україні", яке є на спортивній формі української збірної з футболу, з нацистським привітанням "Heil Hitler" - "хай живе Гітлер". Про це йдеться у Twitter англомовної версії сторінки міністерства.

У твіті було опублікувало декілька знімків: на першому фото 1938 року зображений випадок, коли футбольна команда Англії перед виступом у Берліні була вимушена продемонструвати нацистське вітання простягненою рукою: "14 травня 1938 року. Збірна Англії з футболу піднімає руки у нацистському привітанні на Олімпійському стадіоні у Берліні в присутності Герінга, Геббельса і Гесса".

Цим самим російське зовнішньополітичне відомство розкритикувало акцію посольства США в Україні, яке 10 червня виступило на підтримку нової форми для українських футболістів. 

10 червня 2021 року. Посольство США у Києві надягає українську національну форму з вишитою українською версією напису: "Heil, Hitler",  йдеться у дописі.

Однак, зауважимо, що росіяни не стали критикувати слова "Героям слава!", що є також на цій самій формі. 

Нагадаємо, що російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Депутат Держдуми РФ заявив: "сподіваюся, що цю форму заборонять. Це вислів якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму".

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото) УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".
Шевченко прокоментував заяву Росії щодо форми збірної України для Євро-2020 Шевченко прокоментував заяву Росії щодо форми збірної України для Євро-2020
Головний тренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко прокоментував реакцію Росії на нову форму українських футболістів в якій вони гратимуть на Євро-2020.
Loading...
Load next