Шевченко прокоментував заяву Росії щодо форми збірної України для Євро-2020

Шевченко прокоментував заяву Росії щодо форми збірної України для Євро-2020
Головний тренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко прокоментував реакцію Росії на нову форму українських футболістів в якій вони гратимуть на Євро-2020.

Шевченко прокоментував реакцію російських посадовців на нову форму збірної України й заявив, що його це не цікавить. Свою думку тренер висловив відповідаючи на питання журналістів на пресконференції після матчу з Кіпром 7 червня, повідомляє видання "Радіо Свобода".

Мене взагалі не цікавить їхня реакція. Мене цікавить наша реакція. Я думаю, нашим вболівальникам форма сподобалася. Тому я задоволений, - повідомив Андрій Шевченко.

За словами головного тренера, форма із гаслами “Слава Україні – Героям слава!” та контуром кордонів на футболці із тимчасово окупованим Кримом сподобалась українським вболівальникам - тому це найважливіше.

Нагадаємо, що нещодавно збірна України презентувала нову форму, в якій виступить на чемпіонаті Європи з футболу. Однак російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України й заявив, що сподівається на те, що форму для українських футболістів заборонять - "Це вислів якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму".

Однак, Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".

Згодом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що йому дуже подобається нова форма збірної та заявив, що "Україна не дозволить ображати свої національні символи".

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото) УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".
Після дебюту у матчі з "Спартаком": "Бенфіка" перейменувала Twitter на честь Яремчука (фото) Після дебюту у матчі з "Спартаком": "Бенфіка" перейменувала Twitter на честь Яремчука (фото)
Гол спершу записали на українця та згодом переписали на захисника московського клубу й зарахували, як автогол.
Loading...
Load next