"Північний потік-2": Шмигаль назвав газопровід економічною зброєю Кремля

"Північний потік-2": Шмигаль назвав газопровід економічною зброєю Кремля
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна наполягатиме на призупиненні будівництва "Північного потоку-2".

Шмигаль вважає, що Росія використовуватиме газопровід "Північний потік-2", як економічну зброю проти України, США та Європи. Про це український прем'єр-міністр повідомив у коментарі "РБК-Україна".

По-перше, санкції США все ще можуть бути повернуті. По-друге, ми боремося не одні. Цілий ряд європейських країн виступає проти добудови, - наголосив Шмигаль.

Зокрема відомо також, що Володимир Зеленський закликав США не допустити  завершення будівництва і запуску "Північного потоку-2". Тим часом Сполучені Штати Америки мають намір зробити "все можливе", щоб газопровід "Північний потік-2" не став політичною зброєю Москви.

Нагадаємо, що нещодавно міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що від Росії слід очікувати низки провокацій і спроб терактів на українській ділянці газопроводу через запуск "Північного потоку-2", оскільки перша нитка російського газопроводу вже добудована.

Читайте також
"Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу "Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу
Україна готова вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2".
Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео) Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео)
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що від Росії слід очікувати низки провокацій і спроб терактів на українській ділянці газопроводу через запуск "Північного потоку-2", оскільки перша нитка російського газопроводу вже добудована.
"Північний потік-2" не повинен стати заміною транзиту газу через Україну – Меркель "Північний потік-2" не повинен стати заміною транзиту газу через Україну – Меркель
Байден та Меркель повідомили, якщо Росія порушить права України на транзит газу, то їхні країни будуть діяти рішуче.
Loading...
Load next