Розкол "Голосу": 10 нардепів оголосили про створення окремого об’єднання у Верховній Раді (відео)

Розкол "Голосу": 10 нардепів оголосили про створення окремого об’єднання у Верховній Раді (відео)
Депутати від "Голосу" висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку та голові партії Кірі Рудик. Зокрема, 10 депутатів заявили про створення об'єднання "Справедливість".

Рівно половина складу фракції "Голосу", а саме 10 депутатів оголосили в парламенті про рішення створити власне об’єднання під назвою "Справедливість". Своє рішення нардепи озвучили під час пленарного засідання ВР й висловила його депутатка Олександра Устінова.

Так, 10 народних депутатів з "Голосу" підготували заяву, яка була оприлюднена на Facebook-сторінці нардепки Галини Васильченко.

На превеликий жаль, керівництво фракції та партії відійшло від тих демократичних принципів, які ми декларували на виборах 2019 року. Кулуарні розмови з владою, рейдерство всередині партії, напади на антикорупційні органи, голосування за антиукраїнські законопроекти - все це неприпустимо, - йдеться у заяві.

Зокрема, депутати зазначили, що висловлюють недовіру керівництву партії "Голос". Оскільки, зазначили, що у програмі партії чітко зазначено, що мандат буде забиратись у тих, хто прогулював більшість засідань. Однак, голова партії Кіра Рудик, за словами нардепів, прогуляла більше 60% голосувань, тому вони ініціюють її виключення із партії. Депутати також не оминули у своїй заяві і керівника фракції Ярослава Железняка.

Тоді як керівник фракції Ярослав Железняк порушує закон та положення про фракцію і понад три місяці не скликав ЖОДНОГО засідання фракції і проігнорував 3 вимоги про скликання позачергової фракції. А тому має піти з посади, - заявили 10 депутатів.

Після цього нардепи оголосили про створення в Раді окремого об'єднання "Справедливість", "щоб і надалі відстоювати інтереси українців, а не керівництва партії та фракції".

Депутати "Голосу", які створили об'єднання "Справедливість"

Зазначимо, що наразі керівництво "Голосу" заяву 10 своїх депутатів не коментувало. Однак, за інформацією видання LB.ua, за регламентом кількість осіб у групі не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, що сформована протягом першої сесії. Зокрема, це й була партія "Голос" у складі з 20 депутатами.

Відео із відповідною заявою, яку депутати виголосили у парламенті було опубліковане у Telegram-каналі "Новина".

Нагадаємо, що 7 червня, шоу-мен та екскандидат на виборах мера у Києва, Сергій Притула оголосив про вихід із складу партії "Голос". Депутат розкритикував керівництво партії та зазначив, що намагався вести діалог із новим керівництвом, але нічого не вийшло, тому він вирішив дистанціюватися.

Згодом Сергій Притула повідомив, що не відкидає ідеї створення власної партії. В цьому, за його словами, йому допомагають колеги та команди з регіонів, зокрема з партії "Голос".

Читайте також
У Верховній Раді створили об'єднання "Справедливість": партію "Голос" покинуло 11 нардепів (відео) У Верховній Раді створили об'єднання "Справедливість": партію "Голос" покинуло 11 нардепів (відео)
У "Голосі" переконують, що з повагою ставляться до рішення своїх колег, однак сподіваються, що вони продовжать працювати за програмою, з якою йшли на вибори.
"Не відкидаю цього": Притула думає створити нову партію в Україні "Не відкидаю цього": Притула думає створити нову партію в Україні
Сергій Притула, який нещодавно оголосив про свій вихід із складу партії "Голос" натякнув, що не відкидає ідеї створення власної партії.
Притула заявив про свій вихід з партії "Голос" Притула заявив про свій вихід з партії "Голос"
Шоу-мен та екскандидат на виборах мера у Києва, Сергій Притула оголосив про вихід із складу партії "Голос". Однак заявив, що продовжить свою політичну діяльність.
Loading...
Load next