Справа Власенка: заступниця затриманого голови ДПЗКУ пов'язана з Тимошенко

Справа Власенка: заступниця затриманого голови ДПЗКУ пов'язана з Тимошенко
Раніше Нацполіція повідомила про викриття масштабних зловживань посадовців Державної продовольчо-зернової корпорації України. Сума збитків становить понад $57 мільйонів.

Заступниця затриманого голови Державної продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка – Олена Волкова – пов'язана з головою партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко. Про це повідомляє видання ZN.UA із посиланням на джерела в Нацполіції.

Так, згідно з отриманою від джерел довідкою, у березні 2021 року донька Тимошенко Євгенія отримала від матері та чоловіка Артура Чечьоткіна 7 млн доларів. Зокрема, лідерка "Батьківщини" перерахувала доньці 4 млн доларів, а її зять – 3 млн доларів, - зазначає видання.

Зокрема, протягом березня вона перерахувала всю суму на користь ТОВ "Валея" в якості оплати за договором про надання послуг з пошуку, підбору та постачання обладнання.

Згодом протягом березня-квітня 2021 року "Валея" перерахувала 7 млн доларів на користь компанії ELIOVP BVBA (Бельгія) в якості передоплати за обладнання. ELIOVP BVBA займається продажем устаткування для майнінгу криптовалюти.

Нагадаємо, що нещодавно поліція затримала керівника "Державної продовольчо-зернової корпорації" Андрія Власенка при спробі втечі з України. Підозрюваного у корупційних схемах чиновника затримали в аеропорту "Жуляни" вранці 13 серпня. 

Затриманий Андрій Власенко "успішно" налагодив злочинну схему розтрати майна корпорації, збитки від реалізації якого сягають більш ніж 57 мільйонів доларів.

Читайте також
Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат
Низка українських нардепів залишаться без депутатських виплат, оскільки "прогуляли" чимало засідань Верховної Ради або ж профільних комітетів.
"Плював на цей цирк": скандальний Кива прокоментував конфіскацію доходу від жомової ями "Плював на цей цирк": скандальний Кива прокоментував конфіскацію доходу від жомової ями
Скандальний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива планує оскаржити рішення суду та переконує в тому, що ці гроші він заробив законно.
Суд конфіскував у скандального Киви 1,2 млн грн доходу від "жомової ями" Суд конфіскував у скандального Киви 1,2 млн грн доходу від "жомової ями"
Скандальний нардеп Ілля Кива у 2019 році задекларував дохід у 1,2 млн гривень від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області.
Loading...
Load next